banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Dr. Faruk Öncel’den Başbakan’a Açık Mektup!
Sn. başbakanım aslında bu ülkeyi Kürtler kurtarmışlardır. Mustafa Kemalin anlaştığı Kürtlerin oluşturduğu süvari birliği Kürt analarının bağışladığı altınları ve hayvanlarının ve hasatlarının karşılığında Ruslardan alınan silahlarla Türk kardeş halkı İngiliz Rum ve İtalyanların işgalinden Kürt gençlerinin oluşturduğu ordu ile başkomutan M. Kemal bize kazanmış ve bırakmış Kürt Türk kardeşliğini kurmuştur. Bu güne gelinceye dek çok badireler sürgünler işgaller katliamlar soykırımlar bombalamalar ve 35 yıldır oynanan oyunlar gülünç hal aldı. dizi-filmler gibi oynayanlar senaryo ve figüranlar hepsi belli hala kendimizi aldatmayalım. Kürt halkına bu kadar eziyetten sonra iadei itibar edilip özür dilenmeli ve yeniden Kürt Türk kardeşliği tesis edilmelidir. faili meçhuller, kürümiyanizm mantalitesi yeniden titizlikle sorgulanıp hiç Türklere ihanet etmemiş Kürt kardeş halkından özür dilenip yeniden Kürt -Türk kardeşliği tesis edilmelidir bunu yapmak ancak recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah gül ikilisine yaraşır... tarih sizden bunu bekliyor.

Sn. başbakanım sizin demokratik açılımında tek muhatabınız Kürt aydınlarıdır Kürt halkının il ilçe temsil heyetleri sosyologlar ve Kürt demokratlarıdır ve anayasayı oluştururken bu platformu oluşturmalısınız. eğer gerçekçi iseniz olaya ciddi yaklaşmak istiyorsanız Kürt halkının haklarını sn veya sn olmayanların davası olmaktan çıkarıp( don kişot un pozisyonundan çıkarıp) Kürt realitesini biz halkın adamlarıyla kararlar almalısınız. Atatürk’ün yaptığı gibi Kürt Türk kardeşliği temel hedef olmalıdır…

90 yıldır birbirini kesmek ve kanı kanla yıkamaya çalışan zihniyet olan kürümiyanizm (ismet vari)yaklaşımı kardeşliği düşmanlığa dönüştürmüştür. artık doğru teşhis ciddi samimi kararlı isabetli adımlar atılıp çağdaşlaşmak sizin vizyon ve devlet adamlığınıza yakışır Mustafa kemal’de sağ olsaydı sizden bunu yapmanızı isterdi. gelin elbirliğiyle iki kardeş halkı kucaklaştıralım 1920 -22 yıllarındaki gibi yeniden birlik beraberlik oluşturalım her konuda eşit haklarla hep beraber yaşasın Kürt- Türk kardeşliği diyelim. dedi.

Ahmet akbaş/Urfa medya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.