banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

DP'de ergenekon şoku, 12 bin istifa

Bunlara son olarak Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu eklendi. 12 bin kişiyle istifa ettiğini açıklayan Ensarioğlu, "Menderes'i asan, Özal'ı öldüren, bana suikast düzenleyen Ergenekon'dur. DP'nin Ergenekon'u savunmasına yeter diyorum." dedi.

Demokrat Parti'de (DP) bugün yapılacak olağanüstü kongre öncesinde istifa depremi sürüyor. Partinin Anavatan kanadındaki rahatsızlık had safhaya ulaştı. Anavatan kökenli isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, geçen hafta istifa etti. Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu da dün istifasını açıkladı. Ensarioğlu ile birlikte Diyarbakır il ve ilçe teşkilatının yanı sıra yaklaşık 12 bin kişi partiden ayrıldı. Parti yönetimini ağır bir şekilde eleştiren ve 60 yıldır ailece içinde bulundukları DP'yi artık tanıyamadığını belirten Ensarioğlu, "Adnan Menderes'i asan, Turgut Özal'ı ve Musa Anter'i öldüren, bana Hakkari'de suikast düzenleyen Ergenekon'dur. DP'nin Ergenekon'u savunması ve her geçen gün halktan uzaklaşmasına yeter diyorum. Ailem ve dostlarımla birlikte istifa ediyorum." diye konuştu.

Demokrat Parti'nin kongre sürecine ve parti politikalarına itiraz ederek istifa eden isimlerin ortak tepkisini, Ergenekon konusunda Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un tutumları oluşturuyor. DP'den ayrılan Ramazan Özcan, Muammer Usta, Barış Tahran, Bülent Biçer ile partinin sembol isimlerinden eski bakan Salim Ensarioğlu, partinin Ergenekon konusundaki tavrını eleştirdi. Diyarbakır'da istifasını açıklayan Salim Ensarioğlu, "Partiyi ekseni kaymış ve halktan kopmuş olarak gördüğümüz için bu kararı verdik. Kürt seçmeninden kopmuş, bölgeden kopmuş. Partinin referanduma karşı olması da bizi çok sıkıntıya soktu." ifadelerini kullandı. Bülent Biçer de büyük umutlarla gerçekleştirilen bütünleşmenin bittiğini dile getirdi. Biçer, "Bundan sonraki amaç, Anavatan'ın maddi ve manevi varlığını ortadan kaldırma projesidir." ifadelerini kullandı. İsmanil Avcı, İsa Yazar / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.