banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İki HDP'li oylama bitmeden yurt dışına kaçtılar

HDP’li Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıklarının kaldırılması ihtimaline karşı yurtdışına kaçtıları bildirildi.


Rudaw’ın haberine göre HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılıp gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa’ya kaçtı.

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, “aracıyla silah taşıdığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine katılan Van Milletvekili Hezer hakkında da, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği gerekçesiyle fezleke hazırlanmıştı.

TBMM’de fezlekesi bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi 350 oyla, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti.

Teklifin ikinci tur oylaması yarın (Cuma) yapılacak.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.