banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Doğan'ın gönlünde yatan Başbakan...!
Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet'in yazarı Yalçın Doğan, bugün Erdoğan'ın 2014 yılında tüzük gereği aday olamayacağından yola çıkarak, yerine geçecek isim konusunda ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Doğan'ın, AK Parti'nin önde gelen isimlerine dayandırdığı iddiasına göre, 2014 yılında Başbakan olması muhtemel 2 isimden biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş.
Yazısında Başbakan Erdoğan'ın tüzük gereği aday olamayacağını belirterek, "2014 Cumhurbaşkanı seçimine daha iki buçuk yıl var. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olur ve seçilirse AKP'nin başına kim geçecek? Aslında seçilmezse de, soru yine aynı, çünkü AKP tüzüğüne göre, bir kişi en fazla üç kez milletvekili olabiliyor. Yani, Erdoğan 2014'de milletvekili, dolayısıyla Başbakan olamıyor." diyen yalçın Doğan, yazısının devamında ise Erdoğan'ın yerine geçmesi muhtemel isimlere yer verdi.
"KADİR TOPBAŞ'IN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR"
Yalçın Doğan, bu isimler arasında adı ilk kez Başbakanlık için geçen birine de yer vererek bu kişiyi şöyle açıkladı; "Anayasaya göre, Başbakanın milletvekili olması gerektiği için, üç seçimdir milletvekili seçilen AKP'nin ağır toplarının Başbakanlık şansı yok. Kimin var? Senaryonun devamında iki kişinin şansı ön plana çıkıyormuş.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Bu senaryoyu bana bazı AKP ileri gelenleri aktarıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.