banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Doç. Uslu; ‘Değerlerden uzak siyaset yapılamaz'

 

AK Parti tarafından yürütülen Siyaset Akademisi beşinci haftasında kaldığı yerden devam etti. 

Etkili iletişim ve Beden Dili Uzmanı Veysel Yıldırım ilk konuşmacı olarak Siyaset Akademisi katılımcılarına bilgi verdi. Yıldırım; Yaptığınız her hareket, her bakış ve her sözün karşındaki insanın bilinçaltına mesaj olarak gidiyor” dedi.

Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu, Hızlı okuma, Hafıza, Hipnoz, Zihin haritaları, NLP, İletişim, Beden Dili, İmaj, Etkili ve Güzel konuşma uzmanı olan Veysel Yıldırım, Akademi katılımcılarına her bir hareketin ne anlama geldiği ve insanların bilinçaltına nelerin mesaj olarak verildiğini anlattı.

Konuşmasına ekranda gösterdiği fotoğraflar ve VTR’lerle destekledi. Konuşmasının bir bölümünü ise Akademi katılımcılarıyla diyalog şeklinde oldu.

İki saat süren dersten sonra ara verildi. İkinci derse ise Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; Siyasal iletişim ve Kriz Yönetimi başlıklı ders verdi.

Doç. Uslu; İletişimde süreklilik şarttır” dedi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Doç. Dr. Uslu, aynı üniversitede önce yüksek lisans, ardından doktorasını tamamladı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul 2. bölge milletvekili seçilen ve AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olan Doç. Dr. Uslu;  şuanda AK Parti MKYK Üyesi olarak siyasette çalışmalarını sürdürüyor.

Konuşmasında kültürel değerlerin önemine değinen Doç. Uslu; Siyaset üretmek demektir. Ürettiğini de doğru yöntemle ve iyi bir iletişimle duyurmaktır. Hem bireysel hem de kurumsal olarak ürettiklerimizi sağlam ve doğru iletişimle muhataplarımıza aktarmalıyız.

Siyasette başarılı olmanın temelinde nerde ve nasıl siyaset yapmalıyız soruna cevap verebilmeliyiz. Sosyal yaşantı ve değerleri bilmeden siyaset yapmak mümkün değil.

Siyasetçi için hem başka kurumlar için medya çok önemli bir çarktır. Hatta medya iletişimde en büyük çarktır. Ürettiklerini muhatabına anlatmak için çarpıtılmadan ve vermek istediğin mesajı aynen aktaracak şekilde medya ile iletişim sağlamalısın. Siyasetçilerin temel vazgeçmezi seçmenle her zaman akıl ve gönül bağını sağlam kurmalı. Aksi takdirde siyaset meydanında başarılı olması mümkün değil. Bulunduğun coğrafyadaki kültür ve değerlerinden bağımsız siyaset yapılması doğru değil, yapılıra da başarılı olması mümkün değil” dedi.

Siyasetçilerin sağlam iletişim kurmasının yanında krizlerle zaman zaman karşılaşacaklarını belirten Doç Uslu; Krizden korkmalıyız aksine krizi yönetememekten korkmalıyız” dedi. Doç. Uslu; Kriz her zaman gelmesi mümkün bir misafirdir. Krizi fırsata çevirecek şekilde yönetmek lazım. Aksi takdirde çok büyük itibar kaybına uğrarsın” dedi.

Konuşması yaklaşık iki saat süren Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; Siyaset Akademisine bayanların yoğun katılımından dolayı sevindiğini ve her alanda olduğu gibi siyasette mutlaka kadınların olması gerektiğini ifade etti.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.