banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Doç. Topçuoğlu; siyasal kimlik bir duruştur
Siyaset akademisine kayıtlı olanların katıldığı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nusret Urmak’ın sunumuyla SGK İl Binası Konferans Salonunda Milletvekili Halil Özcan ve Belediye Başkanların katılımı ile gerçekleşti.

 

İlk dersi Akademisyen Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, ‘Siyasal Kimlik’ başlığı ile sundu.  Bireysel kimliğin olduğu gibi siyasal kimliğinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu,Siyasal kimlik bir duruştur. Eğer sağlam bir siyasal kimliğe sahip olmazsanız ‘Stockholm Sendromu’ yaşarsınız” dedi. Topçuoğlu, İttihat ve Terakki Cemiyetinin kuruluşundan günümüze örneklerle siyasi hareketleri anlattı.

 

Verilen aradan sonra ikinci dersi ise Doç Dr. Adem Çaylak ‘Türkiye’de siyasal kültür’ başlığı ile sunum yaptı.


Siyasetin gerçekten nasıl işlediğini anlamak için siyasete yön veren gelenekler, inançlar, değerler ve sembollere bakmak siyasal kültürün konusunu oluşturduğunu ifade eden Doç. Dr. Çaylak; “Siyasal kültür, bir ülke üzerinde yaşayan bireylerin ve grupların, toplumsala ve siyasala ilişkin duruş, tavır ve davranışlarını şekillendiren tutumlar, değerler, ritüeller, semboller ve inançlar bütünü ve kamu kurumlarına yön veren siyasal geleneklerdir. Ayrıca demokratik bir rejimde muhalefet, iktidardan daha önemli bir siyasal mekanizma iken Türkiye’nin siyasal kültüründe muhalefetin iktidar karşısında kurumsallaşma biçimi sorunludur. Muhalefet, sadece devleti kontrol eden ya da siyasal iktidarı elinde bulunduran kişi, grup ya da partiye karşı direnmek ve onun meşruluğunu kabul etmemek çerçevesinde cereyan etmektedir. Bu durum, Türkiye’de siyasal kültürün demokratikleşmesi yönünde engeldir” dedi.



Akademinin sonunda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan tarafından Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’na, Suruç İlçe Başkanı Bekir Demirbilek ise Doç Dr. Adem Çaylak’a günün anısına gümüş işlemeli fincan takımını hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.