banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Diyarbakırlı STKların Erdoğanla randevusu

PKKnın eylemsizlik döneminin sona ereceği 20 Eylül öncesi bölgeyi kan gölüne çeviren mayınlı saldırı, Diyarbakırdaki sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden randevu talep eden, ancak bu talepleri Gülün ABD ziyareti nedeniyle gerçekleşmeyen heyet, yönünü Başbakan Tayyip Erdoğana çevirdi. Erdoğan ile görüşmenin bir iki gün içinde gerçekleşebileceği öğrenildi.

PKKnın ateşkes süresinin sona ereceği 20 Eylül tarihinin yaklaşması ve Hakkaride peş peşe yaşanan patlamalar Diyarbakır ile Ankara arasında trafiği hızlandırdı. Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, hafta ortası Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden randevu talebinde bulunmuştu. Ancak Gülün ABD ziyareti nedeniyle bu görüşme gerçekleşmedi. Bu kez heyet Başbakan Erdoğanla görüşme talebini iletti. Erdoğan bu talebe karşılık Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüşün mesajını gönderdi. Ancak Aktar, Erdoğanın kendisiyle görüşme konusunda ısrarlı olduklarını bildirdi. Erdoğan ile görüşmenin bir iki gün içinde gerçekleşebileceği kaydedildi. Ardından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, heyet temsilcilerini Ankaraya davet etti. Aktar ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu Ankaraya gelerek, dün Ala ile görüştü. Öngörüşmede heyette yer alacak kişiler yeniden gözden geçirildi ve görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Heyetin Erdoğan ile görüşmesi halinde, Erdoğandan çatışmasızlık sürecinin uzaması için mesaj vermesini isteyecek. Ayrıca Hakkaride yaşanan mayınlı saldırı anımsatılarak, Bu gibi durumlarda görüşmemek bu provakasyonları amacına ulaştırır mesajı verilecek. Bazı heyet üyeleri ise, Erdoğan ile görüşmek bile çatışmasızlık sürecini uzatır görüşünü savunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Diyarbakır heyetine yeşil ışık yaktı. Kılıçdaroğlu herhangi bir tarih vermezken, heyetin Erdoğan ile görüşmek için Ankaraya geldiği gün kendisiyle de görüşebileceğini bildirdi.

Radikal


Etiketler:  STK Diyarbakır Erdoğan 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.