banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Dikkat! Başbakan Arayabilir

Kendisine verilen listeden rasgele isim seçerek telefon etmişti; bu kez...

Başbakan Erdoğan, sandık müşahitleri uygulamasına büyük önem veriyor. AK Parti’nin son 3 seçimde uyguladığı “her sandık için 9 müşahit” sistemi çerçevesinde hazırlanan müşahit listesini dikkatle inceleyen Erdoğan, geçen seçimler öncesinde listelerden rasgele müşahitleri telefonla arayarak, kontrol etmişti. Erdoğan, kendisine verilen listede adı ve telefonu yazılı kişiyi arayarak, “Alo ben Tayyip Erdoğan, hangi sandıkta görevli olduğunu biliyor musun?” diye sormuştu. Bu yüzden, il ve ilçelerde sandık görevlilerine, kendilerine zimmetli olan sandığın numarası, o sandıkta kaç kişinin oy kullanacağına ilişkin bilgiler ezberletilmişti.

AK Parti seçim öncesi kampa giriyor

AK Parti, haziran ayında yapılacak 2011 milletvekili genel seçimleri öncesi teşkilatları Kızılcahamam’da iki günlük “Seçmene yakın markaj” ve “Sandıklara sahip çıkma” eğitimine alıyor.

Başbakan Erdoğan’ın, “Seçim sandıkta kazanılır” sözünden hareketle düzenlenen kampta ilk kez bu seçimde uygulanacakSeçimKanunu değişiklikleri de anlatılacak. Sandık güvenliği amacıyla oy kullanacak seçmen dışında sandığa hiç kimsenin yaklaştırılmamasını öngören düzenlemenin önemine dikkat çekilecek. Teşkilatlardan uygulamanın takibine özen gösterilmesi istenecek.

Buna göre sandık görevlileri, sandıktan çıkan oya ilişkin raporun bir nüshasını alacak. İlçe teşkilatlarında birleştirilecek olan bu raporlardaki rakamlar, İlçe Seçim Kurulu’ndaki toplam oyları gösteren raporla karşılaştırılacak. Böylece, yanlış oy yazımının önüne geçilecek. Ayrıca, bu rakamlar,internetbilgi sistemi üzerinden anında Genel Merkez’e iletilecek.AK PartiGenel Merkezi, tüm Türkiye’deki oy sayımını dakika dakika takip edecek.

HABERTÜRK 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.