banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Demokrasi Haftası ilan edilmeli

Topçu, Adnan Menderesin idam edilişinin 49. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Menderesin haksız yere idam edildiğini ifade edildi.

Menderes ve arkadaşlarının idam edilişlerini hüzün ve ibretle andıklarını belirten Topçu, şöyle devam etti:

Milli iradeye namlunun doğrultulduğu, demokrasi hayatımızın derin bir yara aldığı, tam anlamıyla insaf ve vicdanın rafa kaldırıldığı, millet ve devlet geleceğinin adeta karartıldığı talihsiz bir dönem olan 27 Mayıs 1960 askeri darbesi dönemi bugün birçok haksızlıkları ve zulümleriyle anılmaktadır.

27 Mayıs müdahalesinin etkisi sonraki yıllarda da sürmüş ve ülkemiz 1971 muhtırasını, 12 Eylülü, 28 Şubatı yaşama talihsizliğiyle yüz yüze kalmıştır.

27 Mayıs, ordunun ve aynı zamanda demokrasi dışı olağanüstü gücün gölgesinde şekillenmiş hukukun siyasallaşmasının miladıdır.

27 Mayısın efsanevi mazlumu Menderes, Türkiyenin çarıktan medeniyete geçişinin, beyaz devrimin, Anadolu ihtilalinin sembolüdür. Onu katledenler ise temiz vicdanlarda devlet ve millet düşmanlığının sembolleşmiş uğursuzlarıdır.

İnsan hakları, demokrasi havariliği yapan bir kısım sözde solcu aydınların söz konusu Menderes olunca sessiz kalmaları manidardır.

Bu gerçekler ortadayken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Menderes konusunda, gerekirse anıtını ziyaret edebileceği şeklindeki açıklamasını olumlu bir adım olarak görmekle birlikte, bu konularda samimi olunması ve siyasi hesap yapılmaması gerektiğini de kendisine hatırlatmak isteriz. Başörtüsünü istismar eden Kılıçdaroğlu umarız Menderesi de istismar etmiyordur.

Benzer bir çelişkili manzara ise merhum Menderesin partisinin bugünkü siyasi çizgisinde yaşanmaktadır. 12 Eylül 2010 referandumunda sergilemiş olduğu tavır ile kendisi Yassıada avukatlığı da yapan bir genel başkanın dümeninde söz konusu parti hem Menderesin aziz hatırasını rencide etmiş hem de kemiklerini sızlatmıştır diye düşünüyoruz.

Bu vesileyle uzun bir dönem başbakanlık yapmış Adnan Menderesin aziz hatırasına hürmeten 12-17 Eylül tarihleri arasını Demokrasi Haftası ilan edilmesini istiyoruz.

AA


Etiketler:  BBP Genel Başkan Yalçın Topçu Referandum Demokrasi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.