banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Şanlıurfa Mesleki Eğitim Kurumu HASAN şahin urfaspor

Demirtaş'tan ikinci 6-8 Ekim çağrısı!

Diyarbakır'da düzenledikleri basın toplantısında PKK’liler tarafından kazılan hendekleri sahiplenen HDP, DBP, HDK, DTK yetkililerinin, halkı çatışmalara destek vermeye çağırması akıllara 6-8 Ekimdeki olayları getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP eş başkanı Kamuran Yüksek, HDK eş başkanı Ertuğrul Kürkçü, DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ın katılımı ile bugün Saat 11.00'de bölgede yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Diyarbakır ve bölgede yaşanan çatışmalara değinen HDP, DBP, HDK, DTK yetkilileri, çatışmaları sokaklara taşıyarak halkı iki ateş arasında bırakan PKK’lileri sahiplenerek, halkı yeniden sokaklara davet etti.

Yaptığı açıklamada kazılan hendekleri sahiplenen Demirtaş, yaşanan çatışmalar için ‘görkemli direniş’ diyerek halkı çatışmalara destek vermeye davet etti.

Demirtaş’ın, "Halkımızı bulunduğu her yerde onurlu, görkemli direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Kazanana kadar direnişten vazgeçmeyeceğiz. Herkesi direnen gençler için yardıma çağırıyoruz" şeklindeki sözleri akıllara ikinci 6-8 Ekim olaylarının tekrar yaşanma ihtimalini getirdi.  

Hatırlanacağı üzere Demirtaş 6-8 Ekim olayları öncesi yaptığı açıklamada halkı sokağa davet etmiş başta İslami kurumlara olmak üzere yaşanan saldırılarda 50’yi aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Olaylarda Yasin Börü ve arkadaşları kurban eti dağıtırken PKK’liler tarafından vahşice katledilmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.