banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Demirtaş; İmamların arkasında namaz kılmayın

BDP lideri Demirtaş, hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen kadrolu imamların arkasında namaz kılınmaması için cemaate itaatsiz çağrısında bulundu.

 

TÜRKÇÜ, FETHULLAHÇI VE DEVLETÇİ İMAMLARIN ARKASINDA SAF TUTMAYIN

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MGK’da karara bağlanan ve terörle mücadele kapsamında hükümet tarafından Güneydoğu’ya gönderilen kadrolu imamların arkasında namaz kılınmaması çağrısı yaptı. Demirtaş şu görüşleri ortaya koydu: “Halk Türkçü, Fethullahçı ve devletçi imamların etrafında, arkasında saf tutmasın. Çünkü dinimizde bu kavramların hiçbiri yoktur. Bu misyonla görevlendirilmiş özel ve siyasi görevlilerdir. Din kisvesi altında halka Türkçülüğü, devletçiliği, cemaatçiliği dayatan imamlardır. ‘Irkçı, devletçi, Fethullahçı imamların arkasında kimse saf tutmasın’ diyoruz.

 

NEDEN KÜRTÇE VAAZ YOK

BDP Genel Başkanı Demirtaş bölgeye siyasi imamlar geldiğini öne sürerek, boykota devam çağrısı yaptı. Demirtaş “Cemaatimiz; devletçi ve Fethullahçı imamların arkasında saf tutmamalı. Bu imamlar özel tim, korucu ve JİTEM’den farklı bir amaç gütmüyor” dedi. Demirtaş, “Allah’ın evi olan camide konuşulan dili neden devletin belirlediğini anlamadığını” ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.