banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Demirtaş, güvenlik paketini ile ilgili çok sert konuştu

Demirtaş; "Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumdan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra "elinde taş vardı" diyecek" dedi.
Bu Yasa çıkarsa ters teper diyen Demirtaş, " Zulüm düzenleri kendini yıkar. AK Parti darbe karşıtı söylemlerle geldi darbenin bütün nimetlerinde faydalanıyor" ifadelerini kullandı.

SÜRECİ DİNAMİTLEME POTANSİYELİ

Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadan Yüksekova’da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan’ın ‘vur’ dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra ‘yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı’ diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Bunu hangimiz içimize sindirebiliriz? Bu sadece Kürt’e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı’da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım.

Kaynak: Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.