banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak

Demirkol'dan esnaf ziyareti

Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde özellikle esnaf ve ta’ziye ziyaretlerini gerçekleştiren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Gıda Toptancıları Derneği ve esnafını ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Haliliye sınırları içersinde olmayan bölgeleri de ziyaret ederek esnafın varsa şikayetlerini ve taleplerini dinleyen Başkan Fevzi Demirkol ve beraberinde heyetle Şanlıurfa Gıda Toptancıları Derneğinde, Dernek Başkanı Salih Karacan’dan dernek çalışmaları konusunda bilgiler aldı, taleplerini dinledi.

Nüfusa göre iş yeri yapılmasına müsaade edeceğiz
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” hadis-i şerifinin gereğini yerine getirmeye çalıştığını belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Ben her zaman söylüyorum ki; insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır, ancak faydalı olabilmek için de yetki lazımdır. Elhamdülillah şimdi o yetki var. Ben bu durumu bilen ve yaşayanlardanım. ŞUTİM’in proje aşamasında, Otogar’ın yapımı sırasında da fikirlerimize başvuruldu, sağ olsunlar. Ben o zaman da ŞUTİM’in yerine karşı çıkmıştım. Zira birkaç yıl sonrasında şehir içinde konutlar arasında kalacağını belirterek 50 yıl sonrası düşünülmeli ve otobana yakın bir yerlerde daha büyük ve uygun yapılmalı. Gecikse bile oğlumun görmesini isterim demiştim. Biz planlamamızı yapacağız ve uygun yerlere inşaat müsaadesi vereceğiz, ekleme işlere izin vermeyeceğiz. Nüfusa göre iş yeri yapılmasına müsaade edeceğiz. Halen aynı düşünceleri taşıyorum. Birde; burada yaptıracağın inşaatın mimarı, mühendisi yine bölgenin insanı olmalı. Japonya’nın en ünlü mimarı bizim köylerde bize göre bir köy odası yapamaz. Zira kültürlerimiz, düşüncelerimiz ayrıdır” dedi.

Mevcut sorunlarımızı ilgili birimlere iletiyoruz
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Gıda Toptancıları Dernek Başkanı Salih Karacan ise; “Esnaf sizin gelmenizi bekliyor ve arzu ediyordu. Ben esnafımıza, seçim yoğunluğundan şu sıralar gelemediğinizi ve mutlaka geleceğinizi söylemiştim. Kısmet bu güneymiş, sevindik. Biz dernek olarak mevcut sorunlarımızı ilgili birimlere iletiyoruz ve çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mesela buraya kavşak yapılması gerekiyor ve bu iş trafiği ilgilendiriyor. Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç Bey ile de görüştüğümüzde, ‘Fevzi Beyle görüşelim, gereği yapılır’ demişti. Buraya mutlaka kavşak yapılmalı ki esnafımızın işleri düzelsin. Orta bloktaki iş yerlerimizin elektrik sorunları var ve desteğinizi bekliyoruz. Belediyecilik hizmetlerinde, çöplerin zamanında alınması bile çok önemli. Zira çöpler hastalıklara davetiyedir” diye konuştu.
Dernek Başkanı Karacan, Gaziantep yolu üzerindeki Yukarı Sanayi Bölgesinde yeni Gıda İmalatçılarına yer hazırladıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.