banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

DEMİRKOL; Turizmde Fırsatlar Şehriyiz

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Fevzi DEMİRKOL, İlimizi turizm potansiyeli açısından yukarılara taşımak gerektiğini belirtti.

Fevzi DEMİRKOL, Şanlıurfa’nın  11.000 yıl öncesine dayanan zengin, kültürel ve tarihi mirasının büyük ölçüde bozulmayarak muhafaza edilmiş olmasını, kent merkezinde arkeolojik alanların varlığını, zengin kültür öğelerinin yaşatılıyor olmasını (yerel mutfağı, türküleri, halk oyunları, el sanatları, sanatçıları, vb.) tarihi İpekyolu üzerinde yer almasını, termal kaynağın bulunmasını, havaalanının varlığını, son yıllarda kültürel ve tarihi mekanları koruma bilincinin yeniden gelişmesi gibi avantajların inanç ve kongre turizmi merkezi olma yolunca fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

İlimizin sahip olduğu kutsal değerlerin tarihi ve kültürel mirasla güzel bir uyum sergilediğini, son dönemlerde yapılan konaklama yatırımları ile birlikte özellikle inanç ve kongre turizmi alanında şehrimize ciddi bir talebin beklendiğini ifade eden DEMİRKOL, genellikle sahil kesiminde yapılan bilimsel toplantıların son yıllarda ilimizde de yapılmaya başlandığını, bunun son örneğinin de Harran Üniversitesince Mayıs ayında düzenlenecek olan 26. Maliye Sempozyumu olduğunu, şehrimizin tanıtımı açısından bu tür organizasyonların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan yerli ve yabancı tur organizasyonlarında konaklama merkezi için şehrimizin konumunun çok uygun olduğunu, bu sayede Halfeti, Harran, Mardin, Nemrut, Hasankeyf, vb. tarihi merkezlere günübirlik gezilerin rahatlıkla ilimiz üzerinden yapılabileceğini ve Halep, Şam gibi yurtdışı gezi alternatiflerinin de değerlendirilebileceğini belirten Fevzi DEMİRKOL, açıklamasının sonunda Otelcilik ve Turizm Lisesi ile yeni açılan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunu sektördeki nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik umut verici gelişmeler olarak niteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.