banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato Nebil Dirar robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak

Demirkol Muhtarları ve Bürokratlarla Bir Araya Geldi

 

Düzenlenen toplantıya Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis üyeleri Abdurrahman Beyaz, Abdulkadir Altundağ ve Hasan Kaya’nın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milletvekili Mahmut Kaçar, Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan Erkmen, Halk Sağlığı Müdürü Yaşar Şimşek, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve bürokratlar ile merkez mahallelerin muhtarları katıldı.

“Haliliye için siyasilerimizle, muhtarlarımızla, bürokratlarımızla hep birlikte çalışmamız gerekiyor” diyen Başkan Demirkol, bu çalışmalarda muhtarlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Muhtarların, halkın devletle karşılaştığı ilk kurum olduğu vurgusunu yapan Başkan Demirkol, bu bakımdan muhtarların çalışma şartlarını da iyileştirdiklerini ifade etti. Haliliye’de yaptıkları bazı çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:
“Muhtarlarımız, halkımızın devletle ilk karşılaştığı kurum ve kuruluşları temsil ediyor. O bakımdan muhtarlarımıza önemli görev düşüyor. Muhtarlarımızın hizmet ederken, hayatını kolaylaştırmak ve halkımızın en güzel şekilde hizmet alması için belediye olarak anlayışımız şu; eğer muhtarımız mahallede güçlü ise bizde güçlüyüz, muhtarımız o mahallede rahat ise bizde rahatız çünkü hepimiz insanımıza hizmet etmek için oradayız. Haliliye bölgesindeki 169 muhtarımıza bilgisayar taktim ettik. Haliliye bölgesinde insanlarımızın en mutlu halk olması için çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor. Biz 32 merkez mahallemizden yarısına yakınında muhtar evi vardı fakat bir kısmının yoktu. Muhtarlarımızın daha rahat hizmet edebilmeleri, halkımızın daha sağlık hizmet alabilmesi için muhtar evi olmayanlar için prefabrik muhtar evi düşündük. Bir kısmı teslim edildi. Bir kısmı yapım aşamasında. Bir kısmında da yer dolayısıyla sıkıntılar var. İnşallah nisan ayı içerisinde hepsi tamamlanacak. Yeni muhtar evine yeni masa taktim edeceğiz.”

Kırsal mahallelerde de 34 kültür evi inşaatını sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Demirkol, bu çalışmalarında kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız da, muhtarların yerel yönetimde çok önemli bir göreve sahip olduğunu bu nedenle de muhtarlarla istişareler yapılması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ise muhtarların önemli olduğunu ve bu sebeple sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifti, Haliliye İlçesi’nin en büyük ilçe olduğu vurgusunu yaptı. Kente gelen misafirlerin en çok zamanı Haliliye’de geçirdiğini kaydeden Çiftçi, Haliliye İlçesi’nde yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Toplantıda son olarak konuşan Milletvekili Kaçar ise, “Bugün burada, Haliliye İlçe’mizin ve Şanlıurfa’nın meselelerini bir kez daha masaya yatırmak ve bunlarla ilgili mevcut durumumuzu ve gelecek planlarımızı muhtarlarımızla bu akşamı birlikte değerlendirdik” dedi.

Toplantı, konuşmaların tamamlanmasıyla Haliliye Belediyesi’nin yaptığı bazı çalışmaları anlatan sine vizyon gösteriminin ardından karşılıklı görüş alışverişiyle sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.