banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Demirkol, “Mazeretlerin arkasına sığınmayacağız”

Eski geleneklerimizi yaşatmak adına çeşitli etkinlikler yaptık

Kültürel ve Sosyal Belediyecilik anlamında kültürel bir proje başlatacaklarını daha önceden de söylediklerini belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bu yaz döneminde ve okullar açıldıktan sonraki faaliyetleri olarak bir takım kurslar açılmıştır. Öğrencilerimiz ve yetişkinlerimizin de dahil olduğu çeşitli kurslar açılacaktır. Halkımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin katılımlarını bekliyoruz. Bu kurslarımız yüzme, Türk Halk müziği, Türk Sanat Müziği, tiyatro, müzik aletlerini çalma, resim ve ebru sanatı, satranç ve basketbol kursları gibi. Ramazan ayında da Belediye olarak 30 gün boyunca eski geleneklerimizi yaşatmak adına çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Yine Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, gönlümüzde sınır tanımadığımızı ve ilçeye mahkum olmadığımızı göstermek adına Hilvan, Harran ve Akçakale ilçemizde 3 tane kültürel faaliyet planlamış, ancak Filistin ve Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle Akçakale’deki etkinlik iptal edilmiştir. Yine Ramazan ayı boyunca her akşam 3 ayrı bölgede en az 2 bin 800 kişiye iftar yemeği verilmiştir. Yine Ramazan’da ilk defa adet olarak yerleşmesini istediğimiz Sahur Sofrası düzenledik. 700 civarında vatandaşımız bu soframıza katıldı. Eski bir geleneğimiz olan, eskiden bayram namazından çıktıktan sonra Urfa’mızın eski insanları sokaktan geçerken bizleri ‘Buyrun Bayramı birlikte yapalım’ der ve kapının önünden geçenleri davet ederlerdi. Üzlemeli pilav, zerde ikram edilirdi. Biz bu geleneği hatırlatma babında bayramın 1. Günü üzlemeli pilav ve zerde ikram ederek bu geleneği hatırlatmış olduk. Bu manada çalışmalarımız devam edecek ve daha sonrasında da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz hiçbir meseleye kayıtsız kalmayacak. Hiçbir zaman da duymadık, görmedik gibi bir mazeretin arkasına sığınmayacağız” dedi.

İlaçlama hususunda bizde sahadayız
“Vatandaşlarımızın bizden beklediği ama Büyükşehir Belediyesi kanunu ile birlikte görev paylaşımından dolayı bizde olmayan, Büyükşehirde olan bazı işler konusunda, Büyükşehir Belediyemizde de olsa birlikte çalışıyoruz, aynı duygular içersinde insanımıza hizmet etme sevdasındayız” diyen Haliliye Belediye Başkanı Demirkol, “Aynı şekilde Büyükşehir ve diğer Belediyelerimizle de aynı anlayış içersindeyiz. Biz paylaşımdan yanayız. Onun için de hiçbir zaman bu iş bize ait değil demeyeceğiz. Vatandaşlarımız ve kanalizasyonla ilgili taleplerini Büyükşehirin ŞUSKİ birimi karşılamaktadır. 15 metrenin üzerindeki caddeler ve yollar Büyükşehir Belediyemizin yetki alanı içindedir. 10 dönümün üzerindeki park ve bahçeler Büyükşehrimizin yetkisi alanındadır. Şu ana kadar park ve bahçelerin, küçüğü ve büyüğü dahil olmak üzere hizmetler Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülmektedir. Bu bağlamda Mezarlık Müdürlüğü, Hal Pazarı, İtfaiye ve bunun gibi birimler Büyükşehir Belediyemizde Daire Başkanı olarak vazife görmektedir. İlaçlama Büyükşehire ait olmasına rağmen, biz bu ilaçlama noktasında Büyükşehrimize yardımcı olmak ve birlikte çalıştığımızın mesajını halkımıza vermek için ilaçlama hususunda bizde sahadayız. 4 tane ilaçlama makinamız var. Şehirde ilaçlamaya başladık. 136 köyümüzde ilaçlamayı tamamladık, 2. Turdayız” diye konuştu.

Haliliye, Türkiye’nin en temiz ilçesi olacak
Temizlik işlerinde de biraz daha dikkat ederek Şanlıurfa Haliliye’nin Türkiye’nin en temiz ilçesi olmasını hedeflediklerini belirten Başkan Demirkol, açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“Eksiklerimiz olabilir, onları da telafi edeceğiz. Vatandaşlarımızdan bir hususu da bilmelerini istiyorum. Yine biz Urfa’da bir ilk olarak camilerimizin halılarını yerinden oynatmadan halı temizliği yapan bir araç getirdik. Urfa’daki bütün camilerimizin, hayır kurumlarımızın, vakıflarımızın ve ta’ziye evlerimizin halılarını yerinde yıkadık. Şu anda köylerimizde halı yıkamamız devam etmektedir. Allah nasib ederse, birkaç gün içersinde köylerimizdeki camilerimizde, ta’ziye evlerimizde halı yıkamaları tamamlanmış olacak. İnsana hizmetimiz noktasında halkımızdan ricamız var. Biraz sabır göstermelerini ve biraz da Belediye mevzuatından haberdar olmalarını istiyoruz. Mesela biz bir köyün içi yolunu yapmaya başladığımız zaman, köyler arası yol yapımı Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Yine köy içi yollarda bize Büyükşehir ŞUSKİ öncülük edecek. Önce kanalları ve içme suyu şebekesini çekecek, bağlayacak. Sonrasında biz yol ve parke çalışmalarımızı başlatacağız. ŞUSKİ işlerini tamamladıktan sonra bizde ihaleye çıkaracağız ve yasal mevzuat gereği 3 ay sürmektedir. Dolayısıyla bugün ihaleye çıktığımız işin ilk kazması 3 ay sonra vurulacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda bilgi sahibi olmalarını ve bu konuda bize gerekli sabrı, tahammülü göstermelerini istiyoruz. İnşaallah her noktada, her birimde hizmetlerimizi tamam edip hepsiyle birlikte halkımızın yanındayız, emrindeyiz. Bu amaçla muhtarlarımızla 2 defa bilgilendirme toplantısı yaptık. Bu bilgilendirmeden muhtarlarımız haberdardır ama halkımızın da haberdar olması açısından Büyükşehrimizin hizmet alanına giren su, yol, kanalla ilgili konularda Büyükşehir Belediyemize başvuracaklar. Bizde o yapılacak işlerin takipçisi olacağız. Büyükşehir ve diğer ilçelerimizle birlikte inşaallah bu 5 yılı başarıyla tamamlayacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.