banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Demirkol; 'Herzaman engelli vatandaşların yanındayız'

Engelli insanlarımızın eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları, katılımcı ve üreten insanlar haline getirilmeleri hükümetimizin en önemli hedeflerinden olduğunu söyleyen Emin Demirkol; “1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık günü Uluslararası Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir.Tüm dünyada engellilerin aynı gün hatırlanması önemli bir olaydır kuşkusuz. Bu ciddi bir engelli nüfusa sahip olan ülkemizde daha bir önem ve anlam kazanmaktadır” dedi.
Engellilerin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, diğer bireylerle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerektiğini söyleyen Demirkol; Onların geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır. Engellilerimizin, sosyal hukuk devleti anlayışı ile sorunlarını göz önüne alarak, tüketen değil, üreten ve bağımsız bireyler haline getirilmesi en büyük amacımızdır. Bizler, her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle; engelleri birlikte, el ele vererek aşacağımıza olan inancımla, tüm vatandaşlarımızı sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.