banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

DAVUTOĞLU'DAN ŞANLIURFA'YA HIZLI TREN MÜJDESİ

Şanlıurfa Topçu meydanında düzenlenen AK Parti mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de artık anneler ağlamasın. Şehit evlerine acı girmesin. Dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri ağlamasın. Suriye anneleri ağlamasın, Filistin anneleri ağlamasın. Ya Rab Hz. İbrahim'in diyarında sesleniyoruz. Annelerin ağlamaması için bize kudret ver. Bize kudret ver. Tek bir annenin tek bir gözünden tek yaş düşmemesi için bize kudret ver. Gözünden yaş düşen her anneye sahip çıkabilme kuvveti ver. Taki anadolunun çocukları birbirine kıymasın. Anadolunun anaları ağlamasın, anadolu kendisine doğru gelen analara kucak açsın" dedi.


60 BİN KİŞİ KATILDI

Şanlıurfa Topçu meydanında düzenlenen mitinge 60 bin kişinin katıldığı emniyet kayıtlarına geçti. miting alanına bir çok noktadan giriş yapıldı.

KAMERALARA KÖPEKLİ ARAMA YAPILDI

Miting alanına girişlerde sıkı güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri alanın girişinde tüm gazetecileri bekleterek kameralarını ve kamera çantalarını bırakmalarını istediler. daha sonra eğitimli köpeklerle kameralar ve kamera çantaları arandı.

Şanlıurfa'ya geldikten sonra Süleyman Şah türbesini ziyarete giden Ahmet Davutoğlu miting alanına 1 saat 15 dakika gecikmeli geldi. bu arada sıcaktan bunalan vatandaşlara su dağıyılması için görevliler tarafından sık sık anons yapıldı.
Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Bugün değerli Kara Kuvvetleri Komutanımız ve diğer komutanlarla birlikte Türkiye tarafındaki Eşme'deki kardeşlerimizle kucaklaşıp, Suriye tarafına geçtik. Oradaki kardeşlerimizle de kucaklaştık ve Süleyman Şah'ın huzurunda divan durduk.
ARAPÇA VE KÜRTÇE SESLENDİ

- Artık Şanlıurfa Süleyman Şah ile anılacak. Süleyman Şah'ta al bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacak. 7 Haziran'da Selahattin Eyyübi'nin torunları olarak ders vermeye hazır mısınız? Gözüm başım üstüne Şanlıurfa, Ser seran ser çavan Şanlıurfa, Ehvati ve Ehevati Ehlen ve sehlen bikum Şanlıurfa.

"BİZ HERKESİN TEMSİLCİSİYİZ"

- Diyaneti, İmam Hatipleri kapatılım diyenlere 7 Haziran'da ders verecek misiniz? Siz eski Türkiye'ye dönün artık Türkiye'nin güneşi doğuyor. Bir parti çıkıyor Kürtlerin temsilcisi, bir parti çıkıyor Türklerin temsilcisi biri de çıkıyor Alevilerin temsilcisiyiz diyor. Biz herkesin partisiyiz. AK Parti tüm etnik grupların partisi. AK Parti kale gibi duruyor.

CHP VE HDP'YE YÜKLENDİ

CHP ve HDP’ye yüklenen Davutoğlu, “CHP tek parti döneminde milletin dinini ve dilini yasakladı. Suriye’deki Süleyman Şah Türbesinin hizmetini yapan türbedarın maaşını vermedi. Şimdi de HDP zihniyeti Diyaneti kaldıracağını söylüyor. Diyanetle uğraşanların Urfa’ya gelmeye yüzü olur mu? Ona önce git Hz. İbrahim’i ve Kudüs öğren de sonra gel diyecek misiniz? Diyanetle uğraşmanın ne olduğunu öğretecek misiniz? ” diye sordu.

HDP’nin doğuda ve batıda iki farklı siyaset yürüttüğüne dikkat çeken Davutoğlu, HDP’nin doğuda müftüyü aday göstermesine karşılık batıda diyaneti ve imam hatipleri kaldıracağını söylediğini belirtti.

6-7 Ekim olaylarına değinen Davutoğlu, “6-7 Ekim Kobani olaylarında ortalığı kana bulayanlara soruyorum. CHP, Suriyelileri geri göndereceğiz derken neden çıkıp CHP’ye kardeşlerimizi vermeyiz demiyorlar. Çünkü, onların ikisi de Esed’in Türkiye temsilcileridir.” şeklinde konuştu.

ALBAYRAK TEVHİDİN SİMGESİ

- Albayrak tevihidin işaretidir. Çünkü hilal Hz. İbrahim'in temsilidir. Hz. İbrahim tevhid için ateşe yürüyordu. Diyorlar ki Şanlıurfa'yı düşüreceğiz. Şanlıurfa tevhidin kalesi nasıl düşecek. Şanlıurfa buna izin verir mi? Tevhidi korumaya söz veriyor musunuz?
ŞANLIURFA'YA HIZLI TREN MÜJDESİ

- Şanlıurfa ile Konya'yı hızlı trenle birbirine başlayacağız. Hızlı tren buraya gelecek ve burada durmayacak. Habur'a kadar gidecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.