banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Davutoğlu: 'Komisyona müdahale etmedik'

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun AK Partili 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi kararını değerlendirdi.

Komisyona hiçbir şekilde müdahale etmediklerini ifade eden Davutoğlu, komisyon üyelerinin konuyu objektif bir şekilde ele aldılar ve vicdanlarıyla karar verdilerini belirtti.

Soruşturma komisyonunun AK Parti talebiyle kurulduğunu dile getiren Davutoğlu, "Geçen sene bakanlarla ilgili iddialar ortaya atıldığında bakanlar görevlerinden istifa ettiler. AK Parti’nin talebiyle soruşturma komisyonu kuruldu. Komisyon kurulduktan sonra ihsası reyde bulunmak suçtur. Biz bu süreç içinde hiçbir şekilde komisyona müdahil olmadık, komisyon üyelerine telkinde bulunmadık. Ama muhalefete baktığınızda her gün ihsası reyde bulundular. Soruşturma komisyonu çalışırken ihsası reyde bulunmak suçtur. Şimdi herkesin rapora saygı duyması gerekir. Yüce meclisimiz kararını aynı hukuki normlar içinde verecek. üçük hesaplar içine girenlerin yaptığı kampanyaya dikkatinizi çekmek isterim. Bir şekilde kendi kanaatleri yönünde meclisi ve AK Parti kadrolarını yönlendirme gayreti içinde olanlar var. Bilmeleri gereken şey şu AK Parti bir vicdan, ahlak ve reform hareketidir." dedi.

Gün hesap verme günüdür

MİT TIR'larının durdurulmasını hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gün hesap verme günüdür. Herkes bilsin biz hesap sorma makamındayız. Ne yapmak istiyorlardı? İç ve dış işbirlikçileriyle üç hedefleri vardı, siyasi istikrarsızlık doğurmak ekonomik kriz çıkartmak ve Türkiye’yi uluslararası alanda yalnızlaştırmak. Bu hedeflere ulaşamadılar. Ulaşamayacaklar. 12 yıllık bizim en büyük başarımız demokratik istikrardı. 9 kez milletimizin önüne gittik ve her seferinde milletimiz teveccüh gösterdi. Geçmişte olduğu gibi bir takım odalara kapanarak mühendislik yapmaya çalıştılar, başarısız oldular. Hala arayış içindeler. Ama bir yıl sonra bu sene başında gür bir sesle diyoruz ki elhamdülillah millet emanete sahip çıkmıştır."

Darbe teşebbüsünün akim kaldığını ve bunu yapanların tarih ve millet önünde hem mahcup hem de mahkum olduklarını dile getiren Davutoğlu, "Paralel çete bu hesaplar içine girmişken tek başına değildi. Muhalefetle işbirliği yaptı. Hiçbir gelişme bu gerçeği örtemez." ifadelerin kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.