banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Davutoğlu: Kobani ve Suruç kardeştir

Burada Bölge okulunda konuşan Davutoğlu Kobani'nin ve Suruç'un kardeş olduğunu söyledi. Davutoğlu'nun konuşmasını AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz kürtçeye çevirerek Kobanililerin anlamasını sağladı.

İşte Mültecilerden yoğun alkış Davutoğlu'nun o sözleri:

"Suruç ile Kobani kardeştir kardeş kalacaktır. Kobani'den gelen herkes bizim kardeşimizdir. Bugün üç güzel yavrumuzu gördüm. Üçünün de adı: AFAD. Bu Türkiye'ye gösterilen sevginin bir göstergesi. İnşallah Kobani bir gün bu tehditlerden kurtarılacak ve sizde evinize geri döneceksiniz. O zamana kadar bizim misafirimizsiniz. Suriye barışa kavuştuğunda her biriniz bizim birer temsilcimiz olacaksınız. Suruçlu ve Urfalı kardeşlerimizi de teşekkür ediyorum. Allah Kobani ve Kobanili kardeşlerimizi korusun. Kobani bizim emanetimizdir.  Hûn bi xêr hatin xwîşk û birayên min" dedi.

* Siz hoşgeldiniz Kobanili kız ve erkek kardeşlerim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.