banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Davutoğlu Batman’da birlik ve beraberlik mesajı verdi

 Batman’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, AK Parti Batman İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Başbakan olduktan sonra ilk defa Batman’a gelen Davutoğlu, yapmış olduğu kongre konuşmasında çözüm süreci üzerinden birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Davutoğlu, çözüm süreciyle bir rüyayı hayal ettiklerini ve o rüyayla da Türkiye’yi kardeşler diyarı yapmak istediklerini belirterek, “Bu topraklarda kardeşliği tohum olarak eken ashabın, evliyanın ve yiğit insanların rüyasıdır. Biz bu rüyayı onlardan devraldık. İsterse 6-7 Ekim olaylarını bahane ederek Batman’ı bir kaos şehrine çevirmek isteyenler olsun, isterse bölgemizi kan gölüne çevirmek isteyenler olsun, hepsinin karşısında dimdik ayaktayız, ayakta olacağız.” dedi. Bundan sonra birlik bayrağı altında kimsenin dili, örfü, âdeti ve kültürü dolayısıyla dışlanmayacağını söyleyen Davutoğlu, herkesin adalet üzerine yaşayacağını ve adalet içinde bu topraklarda hayat süreceğini taahhüt ettiklerini belirtti.

“Hz. Peygamber (sav) hepimizin onurudur”

‘Peygambere uzanan eller kırılsın’ sloganlarının atıldığı salonda Davutoğlu, “Hz. Peygamber (sav) hepimizin onurudur. Ona uzanan ellere de, dillere karşı da dimdik duracağız. Dünyanın her yerinde onun onurunu korumak görevimizdir.” şeklinde cevap verdi.

“Karşımıza ne engel çıkarırlarsa çıkarılsın, demokrasiyi egemen kılacağız”

Çözüm sürecinin ekonomisi üzerindeki etkisine değinen Davutoğlu şöyle dedi: “Bakın Türkiye’nin etrafına, Irak; o kadar zengin ekonomik kaynaklara rağmen, çok zengin petrol ve doğalgaza rağmen bugün neredeyse çökmüş durumdadır. Şehirleri tarumar edilmiş bir Suriye var. Neden biliyor musunuz? Oradakiler kardeşliklerini unuttukları için. Birbirlerine düşüp Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Şii ve Hristiyan dedikleri için. Türkiye bütün bu çalkantılar içinde bir istikrar adasıdır. Biz bunu her şeyden önce kardeşliğimize borçluyuz. İşte Türkiye’yi de bu hale getirmek istediler. Türkiye’yi de geçtiğimiz 3 yıl içinde biz çözüm sürecini başlattıktan sonra, çözüm süreci zirveye doğru giderken gezi provokasyonunu yaptılar. Biz gezi provokasyonunun karşısında dimdik durduk ve bu sefer 17-25 Aralık provokasyonlarıyla paralel çeteyi devreye soktular. Bizde dedik ki, ne olursa olsun çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız. Kim ne fitne yaparsa yapsın, karşımıza ne engel çıkarırlarsa çıkarılsın demokrasiyi egemen kılacağız.”

“Sadece çözüm sürecine değil, ekonomiye de darbe vurmaya kalktılar”

6-7 Ekim olaylarının çözüm sürecini hedef aldığını belirten Davutoğlu, “Sadece çözüm sürecine değil, ekonomiye de darbe vurmaya kalktılar. Evleri, işyerlerini, okulları ve resmi kurumları talan etmeye kalktılar. Onlar ne yaparsa yapsınlar, biz inşa etmeye, ihya etmeye ve tamir etmeye devam edeceğiz. Birileri Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a çevirmek isteyebilir. Birileri bizi bir kaosa sürüklemek isteyebilir. Gezi provokasyonları gibi, 17-25 Aralık gibi, 6-7 Ekim gibi. Bu provokasyonların karşısında dimdik duracak irade, kardeşlik iradesidir.” ifadelerini kullandı.

“Yasin Börü ve arkadaşlarının canına niye kıydınız?”

6-7 Ekim olayları üzerinden HDP’ye tepki gösteren Davutoğlu, “HDP’ye sormak istiyorum; 6-7 Ekim olaylarıyla ne kazandınız? Diyarbakır’daki olaylarda katledilen Yasin Börü ve diğer kardeşlerimizin aileleriyle görüştük. Bu canlara niye kıydınız? Ne istiyorsunuz? Demokrasi istiyorsanız Türkiye’de demokrasi her yerde var. Fikir özgürlüğü diyorsanız her yerde konuşabilirsiniz. Peki, neden siz şehirlerimizde bir baskı kurmaya çalışıyorsunuz? Neden seçimler yaklaşırken bir baskıyla insanların iradesine sekte vurmaya çalışıyorsunuz? AK Parti oldukça Türkiye’nin her yerinde demokrasi ve kamu güvenliği hâkim olacak. Kamu düzeni hepimize lazım, 6-7 Ekim olaylarında en fazla zararı Kürt kardeşlerimiz gördü. Türkiye’de birileri aynen Suriye’de, Irak’ta olduğu gibi şunu yapmaya çalışabilir; şu şehir Kürtlerin şehri, şu şehir Türklerin şehri, şu kasaba Zazaların, şu kasaba Sünnilerin veya şu kasaba Alevilerin. Ben buradan 77 milyonu temsilen söylüyorum, Hakkâri ne kadar Kürt ise, o kadar Türk’tür, Edirne ne kadar Türk ise o kadar Kürt’tür ve Diyarbakır ne kadar Kürt ise o kadar Türk’tür.” dedi.

“Allah şahittir ki bir gün dahi Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz”

“Bu baş bu gövdedeyken, bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz.” diyen Davutoğlu, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Suriye’de Hama’nın, Hunus’un halini gördükten sonra Irak’ta o güzelim Kerkük’ün, Musul’un, Bağdat’ın halini gördükten sonra dışarıdaki emperyalistler, işbirlikçileri ve içerdeki uşakları ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler Diyarbakır’da, Batman’da Van’da, Şırnak’ta, Cizre’de ve bütün Türkiye’de özgürlük ve güvenlik hâkim olacak. Cizre’ye buradan selam yolluyorum, oradaki kardeşlerime selam yolluyorum.”

AK Parti Batman İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde Diyaddin Uçar İl Başkanlığına seçildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.