banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Davudoğlu,

Ankara'daki patlama sonrası ilk kez "Barış ve kardeşlik" mitinginde Bursalılarla Gökdere'de bira araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Yoğun güvenlik önemlerinin alındığı gözlenen  Bursa mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin hiçbir zaman herhangi bir terör örgütünün ve anlayışının destekçisi olmadığını söyledi.

Konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’a gönderme yapan Başbakan Davutoğlu, "Ortada delil yokken katil devlet diyenlere bu millet cevabını verir. Yüreğinde insan sevgisi olan hiç kimse terör örgütü ve organize cinayet şebekesine sempati duymaz" dedi.

Davutoğlu, "devlet seri katil" diyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a da, "Seri katil, Diyarbakır'da bir çorbacıda Osman Bey ve ona hizmet eden Şeyhmus'u katledenlerdir. Biz kalpleri birbirine bağlayan seri muhabbetin öncüleriyiz" şeklinde cevap verdi.

Davutoğlu, “Bugün burada can almayı, namertçe tuzak kurmayı içlerine sindirebilen insaf yoksullarına karşı insanlığı savunmak için bir araya geldik. Kötülüğe karşı iyiliğin, yalana karşı doğruluğun, namertliğe karşı mertliğin sesi olmak için bir araya geldik. Kardeşliğimize kast edenlere karşı en gür şekilde, ‘kardeşi kardeşten asla koparamayacaksınız, asla bizleri ayıramayacaksınız’ demeye geldik" diye konuştu.

“Diyarbakır Ulucami'den Bursa Ulucami'ye selam getirdim”

Konuşmasında Bursalılara teşekkür eden Davutoğlu, "Ulucami'de bizi bağrına basan, bir saati aşkın süre müsafaha için bekleyen Bursalılara selam ediyorum. Diyarbakır Ulucami'den Bursa Ulucami'ye selam getirdim. İkisinde de Mescid-i Aksa'nın Mescid-i Nebevi'nin kokusunu alırız. Diyarbakır Ulucamii'ni Bursa Ulucamii'nden ayıramayacaklar, koparamayacaklar. Allah için millet adına söz veriyoruz. Bütün Diyarbakırlılar, o inançlı insanlar adına, 78 milyon adına Bursa'dan haykırıyoruz. Biriz, beraberiz, kardeşiz biz. Terör bizi yıldıramaz." diye konuştu.

"Katil devlet diyenlere millet cevabını verir"

İkindi ezanının okunmaya başlaması üzerine konuşmasına ara veren Davutoğlu, "Terör, hepimizi, kardeşliğimizi ve ezan-ı Muhammediyle de birleşen ortak ruhumuzu yıkmaya çalışıyor. Ezan-ı Muhammedi bu ülkenin semalarında böyle yükseldikçe, hep kardeş kalıp kardeş olacağız kıyamete kadar.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, PYD'ye yardım gönderen ABD’ye sert tepki gösterdi

PYD'ye yardım eden ABD’ye de sert tepki gösteren Davutoğlu, "Suriye'de PYD'ye yardım gönderenlere de sesleniyorum. Bizim için DEAŞ ne kadar adi ve alçak bir terör örgütü ise, PKK ve onun bağlantıları da aynı ölçüde adi, cani, aynı ölçüde katildir. Nereden gelirse gelsin, Türkiye'nin birliğine saldırı nereden gelirse gelsin, o saldırıyı yapanları, bulundukları yerde, gerektiğinde cezalandırır ve milletimizin kanının hesabını sorarız. İster DEAŞ, ister PYD olsun, Türkiye hiçbir zaman herhangi bir terör örgütünün, anlayışının destekçisi olmamıştır hepsiyle mücadele etmiştir" şeklinde konuştu.

"Seri katil çorba içerken Osman  ve Şeyhmus'u katledenlerdir"

“Bir terör örgütünün söylemlerini kullanan siyasi parti bizi suçlayabiliyor.”diyen Davutoğlu, “Kardeşlikten, birlikten, candan bahsedenler, saldırılar olur olmaz, hiçbir netlik kazanmamışken, can kurtaranlar olay mahalline koşarken, saldırı birkaç dakika önce gerçekleşmişken, halkı galeyana getirerek, cumhurbaşkanını, hükümeti 'katil' diyerek suçluyorlar. Seri katil, Diyarbakır’da bir çorbacıda çorba içen Osman beyi, ona hizmet eden Şeyhmuz'u katledenlerdir.” ifadelerine yer verdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.