banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Darbecilere son darbe Tayyar'dan
12 Eylül davasıyla ilk kez darbeciler yargı önüne çıkarken, darbelere yasal zemin hazırladığı gerekçesiyle eleştirilen TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi için de düğmeye basıldı.
Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın teklifinde, maddedeki 'koruma-kollama' ifadesinin yerine 'yurdu koruma' geliyor.
Teklifte, "Silahlı Kuvvetler'in vazifesi, Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır" şeklindeki maddenin, "TSK'nın vazifesi Türk yurdunu korumaktır" olarak değiştirilmesi öngörülüyor.
Teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulmasına olumlu bakıldığı ve bunun için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından detaylı bir çalışma başlatıldığı kaydedildi.
Şamil Tayyar da konuyla ilgili, "Darbe kalıntısı bu hükmün kanunlarımızdan çıkarılması, hem demokrasi hafızamızın temizlenmesi hem de demokrasi kültürümüzün güçlendirilmesi bakımından önemli. Bu düzenleme Türkiye'nin ileri demokrasi hedefinin önünü açacak" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.