banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Danışma Meclisinde konuşan Çelik; 28 Şubatlar bir daha olmayacak
Divana AK Parti Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Tuz ve Viranşehir İlçe Başkanı Celalettin Sayan seçildiler.



Toplantı İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı. Danışma meclisi toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Kaçar, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Karaköprü Belediye başkanı Nihat Çiftçi, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Başkan yardımcılar, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanlar ve teşkilat üyeleri katıldı.



İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, toplantıda söz alarak İl Genel Meclis çalışmalarını slayt eşliğinde sundu.



AK Parti İl Başkanlığı Tanıtım Medya birimince AK Parti çalışmaları hazırlanan slaytla toplantıya katılanlara sunuldu.



Toplantıda konuşan Milletvekili Mahmut Kaçar, 28 Şubat Postmodern darbesine değinerek darbecileri eleştirdi. Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak; “Turgut Özel, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan gibi insanların önüne engel çıkardılar. Ama bu engellere rağmen halkın teveccühü ile Erdoğan ve kadroları 3. Döneminde yüzde 50 gibi bir oyla iktidara geldiler. Çalışmalarımız sürüyor. 4 yılda 400 projeyi Şanlıurfalılara daha iyi anlatmalıyız. Bu dönem Şanlıurfa’ya her gelişimizde ya temel atıyoruz yada açılış yapıyoruz” dedi.



28 Şubat’ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek sözlerine başlayan Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; “Halka doğrultulmuş tanklar vardı. Bu milletin duası o tankları yendi. Çıktığımız bu kutlu yolda usanmadan, bıkmadan ve yorulmadan büyük Türkiye’yi bu teşkilatlarımın çalışmaları ile oluşturuyoruz. 9 yılda 90 yılda yapılamayanları yaptık. Büyük usta ve büyük liderin önderliğinde yaptık. İşimiz hizmet gücümüz millet” dedi.



Sonra İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez kürsüye geldi. 28 Şubat darbesinin mağduru olan ve vefatının birinci yıl dönümünden dolayı dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı rahmetle anarak sözlerine başlayan Başkan Eğilmez; “Partimizin kendi toplantısı olan danışma meclisi toplantımıza yoğun programlarına rağmen gelen Bakanımız, Milletvekillerimiz ve teşkilat üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Son olarak kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, teşkilatlanmanın önemine dikkat çekerek; “Başbakanın taleplerini Ceylanpınar, Siverek’in en ücra köşesine ulaştırmak için değil, en ücra köşedeki vatandaşın taleplerini teşkilatlar aracılığı ile Genel Merkezimize ulaştırmak için teşkilatın çok büyük önemi var” dedi.



28 Şubat döneminde yaşanan senaryolara dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Bakan Çelik; “Fadimeler vardı, kimdi bu Fadimeler. Milletin okullarda başı açıkken nedense onun başı açık televizyondan televizyona koşuyordu. Birileri garip kıyametlerle Ankara’ya geliyordu. Kimdi bunlar? Bunları düşünmenizi istiyorum. Camiler dururken yol ortasında namaz kılıyorlardı. Ali Kalkancılar vardı. Neredeler şimdi” diyerek yeni senaryoların olabileceğine dikkat çekti.



Milletin, sürekli demokrasiden yana olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “ Hiçbir zaman millet sokakta tokat atmadı. Sandıkta tokat vurdu. Millet neden sabretti? Millet, asker ocağını peygamber ocağı gördüğü için milletimiz sürekli sabırlı davrandı. Ama sandık önüne gelince tokatı vuruyor”  dedi.



Suriye’deki çatışmaların da yüreklerini yaktığını belirten Çelik, “Komşuda yangın var. İnsanlık dramı yaşanıyor. Şanlıurfa’nın yanı başında bunlar oluyor. Hepimizi üzüyor. Baskıcı yönetimlerle dünyada var olmak mümkün değil. Demokrasi ateşi yandı, tutuştu. Bu olaylardan 6 ay önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bunları sezdiği için Suriye lideri Esad’ı defalarca uyardı. Ama o dost elimizi geri çevirdi” dedi.



Nisan ayında Şanlıurfa’ya gelerek “4 yılda 400” proje hakkında basın toplantısı düzenleyerek yapılan yatırımları ve yapılacakları detaylı bilgi vereceğini belirten Bakan Çelik; “Topçu Meydanı projesi de Nisan ayında ihale edilecek” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.