banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

CHP: 'Urfa'da DEDAŞ'ın zulmü sona erdirilsin!'

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa’da çiftçilerin DEDAŞ ile yaşamış olduğu sıkıntıları gündeme getirdi. DEDAŞ’ın uzun zamandır enerjiyle çalışan sulama birliklerine enerji vermediğini vurgulayan Yazar, “Çiftçilerimizin sulama birliklerine borcu olmadığı halde DEDAŞ, Şanlıurfa’da binlerce çiftçinin desteklemesine bloke koymuştur. Bunlar arasında Karaköprü İlçe sınırları içerisinde yer alan Tatarük Sulama Birliği üyesi olan 600 çiftçi bulunuyor. Çiftçilerimiz bu konuda perişan edilmektedir. Ayrıca sulama sezonu başlamasına rağmen ilimizde kuraklığın baş gösterdiği bir dönemde halen sulama birliklerine enerji verilmemektedir. Çiftçilerimiz bu sebepten dolayı kuraklıkla baş başa bırakılmaktadır. Eğer bu tarlalar suyla buluşmasa milli servete büyük bir darbe vurulacaktır. Ayrıca bundan dolayı büyük zarar görecek olan çiftçilerimiz resmen tefecilerin eline düşmekle karşı karşıya kalacaklardır” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ KURAKLIKLA KARŞI KARŞIYA BIRAKILIYOR”

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Yazar, bu konuyu defalarca AKP Milletvekillerine ilettiklerini kaydederek, “Sorunu olan sulama birliklerinin DSİ’ye veya Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için girişimlerde bulunduk. Milletvekilleri söz verdikleri halde hiç birisi bu konuyla ilgili olumlu adım atmadı ve çiftçiler kuraklıkla karşı karşıya bırakıldı. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının Şanlıurfa’dan seçilmesi ve bu soruna duyarsız kalmasına bir anlam verememekteyiz. Sulama birliklerine verilen elektriğin çok pahalı ve bu girdilerin yüksek olmasından dolayı sulama birlikleri de bu konuda çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bizleri ziyaret ederek gerekse de telefonla bizlere ulaşan mağdur çiftçilerimiz, bu sorunun biran önce haledilmesini istiyorlar. Eğer çiftçilerimiz kuraklıkla karşı karşıya bırakılırsa bunun tek sorumlusu Faruk Çelik ve AKP Şanlıurfa Milletvekilleridir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biran önce çiftçilerimizin yaşamış olduğu bu sorunların giderilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.