banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, darbe girişimini kınadı



CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, yaptığı açıklamada, halkın ve ordunun demokrasi sınavı verdiğini belirterek, “Biz ülkemizin darbelerden çok çektiğini biliyoruz ve ülkemizin aynı sıkıntıları yeniden yaşamasını istemiyoruz. Bu ülke bizim. Demokrasi ülkemizin olmazsa olmazıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyoruz. Darbe girişimi esnasında genel başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara'da bulunan milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir. Bu anlayışla, siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir” dedi.
Türkiye’de bundan sonra darbe yaşamak istemediklerini dile getiren Yazar, “Bu darbelerden en çok partimiz çekmiştir. Bu nedenle biz hiçbir zaman darbe falan istemiyoruz. Bu darbenin bastırılması konusunda emeği geçen tüm halkımıza ve güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz” diye ifade etti.
Yazar, son olarak “Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle saygılar sunarız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.