banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cumhurbaşkanı Gül, Nursultan Nazarbayevi kutladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeniden Kazakistan Cumhurbaşkanı seçilen Nursultan Nazarbayevi kutladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gülün Nazarbayeve bir tebrik telgrafı göndererek, 3 Nisan seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik ettiği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Nazarbayeve gönderdiği telgrafda, seçimlerin huzurlu ve sakin bir ortamda, herkese açık bir şekilde gerçekleşmesinden duyduğu sevinci dile getirdi. Nazarbayevin yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini Kazakistan halkı geleceğe dair umutlarını seninle yeniden canlandırdı diye değerlendiren Gül, Nazarbayevin ülkesine yaptığı hizmetlerden de övgüyle söz etti.

Hepimiz, senin akıllıca ve uzak görüşlü politikaların sayesinde Kazakistanı bölgesindeki vahada bir çiçek haline nasıl getirdiğine tanığız diyen Gül, Kazakistanın uluslararası arenada kendi itibarını da her geçen gün arttırdığını söyledi.

Nazarbeyevin Kazak ve Türk halklarının kardeşlik ve dostluğunun güçlenmesi için çok önemli kişisel çabalar gösterdiğini belirten Gül, Kazakistan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın geleceğine yürekten inandığını kaydetti.

Bu arada dünyanın dört bir yanından cumhurbaşkanları ile hükümet başkanlarından Nazarbayeve kutlama mesajları geldiği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.