banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gitti

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York kentine hareketinden önce yaptığı  basın açıklamasında,  ABD ziyareti ve  gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu çalışanları ve ailelerinin 102 gün sonra özgürlüklerine kavuşmalarını, tüm millete bayram havası yaşatan tarihî bir olay olarak tanımladı.

" Ailelerin vakur duruşu çok önemliydi "
49 rehinenin özgürlüğüne kavuşmasının  tarihe düşülecek önemli bir kayıt olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünkü o sevinç göz yaşları, o sevinç anları hepimizin sevinci olmuştur. O ailelerin mutluluğu, hepimizin mutluluğu olmuştur. Bu tabii millet olarak büyük bir devlete yakışır, bir vakur duruşun da ifadesi olmuştur. Zira bu ailelerin vakur duruşu çok çok önemliydi. Hiçbir oyuna gelmediler. Tahriklere kapılmadılar. Sabırla doğabilecek böyle bir günü beklediler. Bu tabi bizim işimizi kolaylaştırdı. Eğer tahrikler olsaydı, zaman zaman atılan manşetler, içeride ve dışarıda işimizi bizim aslında zorlaştırıyordu. Dikkat ederseniz biz hep sükût etmeyi tercih ettik. Çünkü lafla bir yere varmak mümkün değildi. Sessizce işimizi yapmaya gayret ettik. Bu şekilde de hamdolsun bu neticeyi aldık. Ben tekrar emeği geçen kardeşlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum, kutluyorum. İnşallah Allah beterinden korusun diyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de gerçekleştireceği temaslar hakkında da  bilgi verdi. ABD ziyareti  programı çerçevesinde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından 23 Eylül Salı günü düzenlenecek Genel Kurul görüşmelerinin ana teması olan İklim Zirvesi'ne katılacağını belirterek,  “İklim değişikliği, günümüzde karşı karşıya kalınan en önemli sorunlardan biri haline geldi. Bu küresel olguyla mücadele, uluslararası ve ulusal ölçekte daha güçlü adımların atılması ve daha fazla iş birliğini gerekli kılıyor. Bu zirvenin, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki uluslararası çabalara yön vermesi bekleniyor. Zirvenin, 2020 sonrası iklim değişikliği rejimine ilişkin sürdürülen müzakerelere siyasi bir ivme kazandırılması da amaçlanıyor. Zirvede, 120’nin üzerinde devlet ve hükümet başkanıyla bir araya gelerek, görüşlerimizi paylaşma imkânımız olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İklim Zirvesi çerçevesinde ikili görüşmeler ile çeşitli resepsiyonlarda görüşmeler de gerçekleştireceğini belirterek, “Yoğun bir programı burada bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesileyle konuya verdiğimiz önemi ve yaklaşımları uluslararası topluma aktaracağız. Zirve dolayısıyla, Sayın Genel Sekreterin ev sahipliğinde aynı akşam gerçekleştirilecek sınırlı katılımı olan bir yemeğe de iştirak edeceğim."  dedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.