banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Çocuk Hakları İçin yürüdüler


Akçakale Belediyesi tarafından Organize edilen Programa, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Milli eğitim müdürü Halil Tekyıldız, Av. Kemallettin Yılmaztekin, Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Sabah’ın erken saatlerinde Akçakale belediyesi önünde toplanan Minik öğrenciler, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, belediye başkanımız Ecz. Abdülhakim Ayhan, Milli eğitim müdürü Halil Tekyıldız, Av. Kemallettin Yılmaztekin, Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve öğretmenlerle birlikte yürüyerek İlçe halk kütüphanesine geçti.
İlçe Halk kütüphanesinde öğrencilerle sohbet eden yetkililer, daha sonra Konferans salonunda öğrencilerle birlikte Konferansı dinlediler. Av. Kemallettin Yılmaztekin Çocuklara Hukuki haklarını anlatırken, Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Sönmez ise çocukların motivasyonu ve gelişimi hakkında öğrencilere bilgi sunumu yaptı.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen Etkinlik, daha sonra yetkililerin birbirinden çarpıcı açıklamalarıyla Devam etti.
Belediye Başkanımız Ecz.Abdülhakim Ayhan, Konuşmasında Birleşmiş milletlerin Dünya’da yaşanan çocuk vahşetlerine sessiz kaldığını vurgulayarak, Suriye’de ırak’Mısır’da yaşanan olaylara karşı Dünya ülkelerinin sessiz kaldığını vurguladı.
Milli eğitim Müdürü Halil Tekyıldız; “ dünya’nın, Çocuk hakları konusunda maalesef Kör, Sağır bir durumda olduğunu ifade ederek, bu konu hakkında Farkındalık yaratmak, Anne ve Babaları bilinçlendirmek gerekiyor. Çocuk hakları sadece Eğitim, Yaşam, sağlık hakkı değil geleceğimizin inşası konusunda bu çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir” dedi.
Kaymakam Eyüp Fırat ise; Dünya Çocuk Haklarının tüm dünyada kutlandığını fakat Akçakale’de yapılan bu etkinliğin daha anlamlı olduğunu ifade ederek, bu etkinliği düzenleyen Belediye başkanına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Avukat Kemalettin Yılmaztekin ise minik çocuklara Hakları konusunda bilgiler aktarırken, Konuşma sonrası Filistinli bir çocuğun şiirini okuyarak katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Çocuk Gelişim uzmanı Mustafa Sönmez ise çocuklarla sohbet ederek onları hem motive etti, hem de çocuklara başarılı olmak için yapılması gerekenleri aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.