banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Çiftçi'den İlçe Karaköprü açıklaması

Gerçekleşen basın toplantısına Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti Karaköprü belde (ilçe) teşkilatı Başkanı Mehmet Nuri Güzel, kadın kolları, gençlik kolları ve Karaköprü’de bulunan muhtarlar katıldı.

Büyükşehir yasası ile ilgili açıklama yapan Başkan Çiftçi, şunları belirtti; “08 Ekim 2012 tarihinde Şanlıurfa’mızı ilgilendiren Karaköprü’yü ilgilendiren Büyükşehir yasası TBMM tarafından onaylanıp Cumhurbaşkanlığımıza sunuldu. Şimdi bu yasa gerek Belediye Başkanlığımız yine bölgemizde yer alan ilgili tüm arkadaşlar tarafından inceledik zaten hazırlık aşamasında da şuan toplantıda olan gerek teşkilat başkanlığımız, belde başkanlığımız, gençlik kolları başkanlığımız ve kadın kolları başkanlığımızın görüşleri alındı. Bu görüşler çerçevesinde Karaköprü için Karaköprü’nün gelişimini sağlayan Karaköprü’nün büyümesine yakışır gerçekten bu büyümeyi de hem kamu yönetimi açısından hem kamu hizmetlerinin gerçekleşmesi açısından hem de yerel yönetimlerin gerçekleşmesi açısından Karaköprü’nün ilçe statüsüne kavuşması ilçemizde büyük bir sevinçle büyük bir mutlulukla karşılandığını söyleyeyim, inşallah yakın bir tarihte, bu kanunun gereği yapılarak gerek Karaköprü kaymakamlığı, onunla birlikte tüm kamu kurum kuruluşlarının temsilcilikleri Karaköprü’de kurulacağını buradan biz tüm kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz” dedi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, “KARAKÖPRÜ DAHA DA GÜÇLENECEK”

Büyükşehir yasasını değerlendiren Başkan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti; “Burada bulunan arkadaşlarla konunun içeriğini değerlendireceğiz, en önemli husus şudur, 13 Büyükşehir bu yasasının kapsamında Büyükşehir statüsüne geçiyor, Şanlıurfa’da kurulan 3 ilçeden biri olan Karaköprü’ye 86 köy yerleşimi mahalle olarak bağlandı. Bunun yanında da Merkeze bağlı Esentepe, Karaköprü’ye bağlanarak mevcut 5 mahallemizde eklenerek bir ilçe kuruldu. Bu ilçenin kurulmasında öncelikle emeği olan Hükümetimize, Başkabakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e, tüm milletvekillerimize, AK Parti il Başkanlığımıza, Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’e ve bu çalışmada alt komisyonda görev alan tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz, siyasi olarak AK Partimizi Karaköprü’de temsil eden tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz, Kamuoyunda bu yasa büyük yankı uyandırmıştır, Karaköprü’nün gelişmesine vesile olacaktır, Karaköprü’nün büyümesine yakışır olacaktır, bu yasa ile Karaköprü daha da güçlenecektir, Karaköprü daha iyi bir şekilde yönetilecektir, Karaköprü’de mevcut olan birlik beraberlik mevcut olan gelişme hem Şanlıurfa’nın parlayan bir yıldızı konumunda gerçekten bölgede de yükselen bir değer olarak aşama kaydediyor, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum” Dedi. Daha sonra AK Parti Karaköprü belde (ilçe) teşkilatı Başkanı Mehmet Nuri Güzel ise “Şanlıurfa’yı Büyükşehir konumuna kavuşturan Hükümetimize, Sayın Başbakanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz, bu yasa Karaköprü’nün gelişmesine katkı sunacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.