banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Çiftçi’den Gazilere 18 Mart ziyareti


Ziyarette konuşan Dilek Çiftçi, “Sizleri uzun zamandır ziyaret etmek istedik. Yaptığımız çalışmaların ardından kurumlara ziyaretler gerçekleştirdik. 18 Mart öncesi sizlerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istedik. Her zaman gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanındayız. Bu vatanımızı kahramanca mücadele eden gazilerimize ve bu uğurda canlarını feda etmiş şehitlerimize borçluyuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

   Milletvekili aday adayı Dilek Çiftçi’nin kendilerini ziyaretlerinden oldukça memnun olduklarını açıklayan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, ise, “1915 senesinde Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında Çanakkale Savaşları'na sahne oldu. İtilaf Devletlerinin birleşmiş orduları deniz savaşında araç ve personel zayiatı vererek mağlup oldu ve boğazları geçemedi. Daha sonra İtilaf kuvvetleri karadan çıkartma yaptılar. Kara savaşlarında Yarbay Mustafa Kemal'in başarıları sayesinde düşman ilerleyişi durdu, iki kuvvet birbirine üstünlük sağlayamadı ve karadan taarruz da başarısızlıkla sonuçlandı. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferimizin 100.yıldönümünü kutlayarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

   Yavuz, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti’den Milletvekili Aday adayı olan Dilek Çiftçi ’ye İse,  “Rabbim hayırlısı ne ise onu nasip etsin. Dileriz Şanlıurfa’ya hizmet edecek, bilgili, birikimli, eğitimli, donanımlı, maneviyatçı adaylar bu güzel kentimizi ve ülkemizi daha ileri taşır. Tabi ki, sizleri aday adayı değil de aday olarak görmek bizler için büyük mutluluktur” ifadelerini kullandı.

 Gaziler Derneğine ziyaret

Daha sonra Muharip Gaziler Derneğini ziyaret eden Dilek Çiftçi,  Dernek Başkanı Hasan Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Çiftçi, “18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 100'üncü yıl dönümünde  Vatan ve Bayrak için kahramanca mücadele eden siz gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" diye konuştu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ise, “Binlerce şehit verdiğimiz ve 18 Mart 1915’de zafer kazandığımız Çanakkale, uğruna hayatını feda eden askerlerimizin canları pahasına Türkiye’nin kurtuluşunu sağlayan yüce bir mabettir. Bu mabedin içerisinde yatan binlerce şehidimiz ise birer melektir. Çanakkale bahsettiğim o sayısız şehitlikleriyle Türk Milletinin yüceliğinin ve hoşgörüsünün bir simgesidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Aslan, Dilek Çiftçi’nin aday adaylığına ise, çok umutlu olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.