banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

CHP’nin imamı fişleme yaparken fişlenmiş
  • HAMZA ERDOĞAN'ın haberi

28 ŞUBAT sürecinde Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) yürüttüğü ‘irtica’ avına destek verip bazı camileri irticacılıktan fişlediği ortaya çıkan CHP’nin emekli müftü olan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in de bizzat BÇG tarafından fişlendiği ortaya çıktı. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in başkanlığında yürütülen BÇG’nin hazırladığı irticai faaliyetler raporunda Özkes’in tarikatlarla ilişkisinin olduğu, 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulamasına karşı olduğu vurgulanıyor. Raporda, Özkes’in olası bir seçime karşı kendi ismini taşıyan pankartları camilere astırdığı, bu sayede kendi propagandasını yaptığı bilgisine yer veriliyor.
3 bin 447 bürokrat fişlenmiş
Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu ile Genelkurmay arasında gönderilip gönderilmediği tartışmalarına konu olan BÇG raporlarına STAR ulaştı. İrtica raporunda çok sayıda vali, kaymakam, belediye başkanı, emniyet ve sağlık personeli, okul müdürü öğretmenler yer alıyor. ‘İrticai faaliyet’ başlığında toplam 3 bin 447 kişinin fişlendiği raporlarda birbirinden ilginç isimler var. Dikkat çeken isimlerden biri de eski Üsküdar Müftüsü olan CHP Milletvekili İhsan Özkes. Daha önce BÇG ile birlikte irticai fişlemeler yaptığı basına yansıyan Özkes de fişlenmiş. Fişlemelerde Özkes, ‘irticacı’ olarak nitelendiriliyor.
Raporun ‘Diyanet personeli’ bölümünde irticacı personel arasında ismi geçen CHP’li Özkes’e yönelik ağır ithamlar var.
‘8 yıllık zorunlu eğitime karşı’
İhsan Özkes’in tarikatlarla ilişkili olduğu vurgulanırken, “Üsküdar Vaizi Ömer Faruk’un Samanyolu TV’de dini programlar yapmasına göz yumduğu...” ifadesi kullanılıyor. 28 Şubat ürünü 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasını kaldırarak eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran 4+4+4 eğitim tasarısına karşı çıkan, Meclis’ten geçtikten sonra da yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan CHP’nin emekli müftü vekili Özkes’in geçmişte 8 yıllık zorunlu eğitime karşı olduğu da fişlemelere yansıdı. Fişleme raporunun düşenceler bölümünde Özkes için “Her mahallede tertiplediği toplantılarda 8 yıllık zorunlu eğitim aleyhinde konuşmalar yaptığı ...” tespiti yapılıyor.
Camilerde seçim yatırımı yapıyor
BÇG raporlarında Müftü Özkes’in Özkes’in geleceğe yatırım amacıyla siyasi propaganda yaptığına işaret edilirken, Özkes için ilginç bir değerlendirmede bulunuluyor: “Olası bir seçime karşı kendi ismini taşıyan pankartları camilere astırdığı, bu sayede kendi propagandasını yaptığı duyumu alınmıştır.” CHPli Özkes için ayrıca her fırsatta dönemin hükümetini (Anasol-M) atanmışlıkla suçladığı ifadesi de dikkat çekiyor.
BÇG adına fişleme yaptı
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in irticai fişlemeler yaptığı daha önce basına yansıtmıştı. İddialara göre Özkes’in, sivil BÇG olarak bilinen ‘Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu’ yetkilileri görüşmeler yaptığı ve bazı cami ile mescitlerin irticai faaliyetlerde bulunduğu yönünde bilgi verdiği belgeleriyle yayımlanmıştı.
Kaynak: STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.