banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

CHP'li Yazar; Terör sorunu silahla çözülmez
Yazar, yaptığı açıklamada, "Kürt sorununu AK Parti'nin yada başka bir partinin tek başına çözemeyecektir. Bunun için partimizin başlattığı, çözüm ve diyalog çağrısına bütün siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın mutabakata varmaları gerekiyor. Bugün AKP, CHP, MHP ve BDP olmak üzere partilerin sürece dahil olması lazım. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kürt sorununa ilişkin çözüm önerisine ilişkin olarak, önemli bir adım atmış bulunmaktadır. Bunun arkası mutlaka gelecektir. Sayın Genel Başkanımız "Bütün mesele bu sorunun çözülmesi, insanlar yaşamını yitirmezlerse, bu benim genel başkanlığıma mal olacaksa olsun" dedi.

 

Biz MHP'nin neden masaya gelmediğine anlam veremiyoruz. MHP'de masada olmalı sorun birlikte çözülmeli.Bu ülkenin birliği ve beraberliği, kürt ve Türk kardeşliği için herkesimin destek olması lazım. Biz CHP olarak 30-35 yıllık bu soruna çözüm üretmek zorundayız. Zaten bizim bu çalışmayla ilgili 1989 yılından bu yana yazılan Kürt sorunu raporu halen mevcuttur. Çözüm üretildiği takdirde bölge halkıyla sağlıklı, samimi, duygusal ilişki kurulmalı. Doğu ile batı arasındaki sıkıntılar kalkmalı" dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.