banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

CHP'li vekiller Akçakale'de yuhlandı

Suriye'den Atılan top mermilerinin isabet ettiği Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gerginlik hat safhada. Heyet ile Akçakale’de incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, tezkere ile ilgili yaptığı açıklamada kendilerinin Türkiye’nin savaş dışında kalması görüşünü dile getirdiklerini son yaşanan olaylar ile Türkiye’nin fiilen savaşın içinde olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Akçakale’ye düşen toplarla ilgili bölgeye inceleme yapmak üzere gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Mahmut Tanal ve Nurettin Demir'in bulunduğu CHP heyeti, kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaymakamlık çıkışında Sezgin Tanrıkulu, ilçe halkına yaptığı açıklamada "kaymakam 'ilçe halkı savaş istiyor, o yüzden tepki gösteriyorlar' diye konuşuyor. İsterseniz gelin sizi götüreyim makamına" dedi. bunun üzerine ilçede tansiyon iyice yükselirken, bazı vatandaşlar "biz savaş istemiyoruz, sadece güvenliğimiz sağlansın istiyoruz" derken, bazıları ise Tanrıkulu ve Tanal'ı "siz provokasyon yapıyorsunuz" diye suçladı.

CHP’li milletvekillerinden Sezgin Tanrıkulu, izlenimlerini basın mensupları ile paylaştı. Hükümetin türkiye’yi savaşın eşiğine getirdiğini savunan Sezgin Tanrıkulu, bütün Akçakale halkının şu an itibari ile tedirgin olduğunu söyledi.

Basın açıklamasından sonra hükümet konağı bahçesinden ayrılan CHP heyetine, bir grup vatandaş tepki gösterdi.

Milletvekilleri araçlarına doğru gitmeye hazırlanırken vatandaşlar 'yuh' çekmeye başladı. Vatandaşlar araçlarına binen CHP'lileri protesto ettikten sonra yürüyüşe geçmek istedi. Ancak bir grup polis tarafından önleri kesildi ve bir süre tepki gösterdikten sonra sakinleştiler. Vatandaşların, hükümet konağının önündeki bekleyişi sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.