banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

CHP'li Tekin'den yiğit çıkış

CHP'li Tekin'den yiğit çıkış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi ve "İşe CHP'li belediyelerden başlasın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, belediyelerdeki yolsuzluk iddialarına karşı ilginç öneride bulundu. Tekin, "Bir araştırma komisyonu kuralım. Komisyon soruşturmaya CHP'li belediyelerden başlasın" dedi.

Son günlerde CHP'li belediyelere yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonlarına CHP Genel Başkan Yardımcısı
Gürsel Tekin'den ilginç bir öneri geldi. Belediyelerde her zaman olumsuzlukların olabileceğini söyleyen Tekin, "Bir araştırma komisyonu kuralım, araştırma komisyonu önce CHP'li belediyeleri soruştursun, sonra da AKP'li belediyeleri" dedi.

Kanal a
'da yayınlanan Siyaset Masası'nda Bedrettin Uğur ve Mehmet Baransu'nun konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eski bir belediyeci olduğunu hatırlatan Gürsel Tekin, şu andaki yasalarla belediyelerde olumsuzlukların olmamasının düşünülemeyeceğini söyledi.

CHP'li belediyelere yönelik peş peşe gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili komisyon önerisi getiren Tekin,  "Parlamento'da önümüzdeki günlerde bir araştırma komisyonu kuralım, araştırma komisyonu önce CHP'li belediyeleri soruştursun, sonra da AKP'li belediyeleri" dedi.

"Anayasa'nın ilk 3 maddesiyle ilgili tavrımız belli"


Türkiye'de çok ciddi beklentiler varken yeni anayasa çalışmalarında 3 maddenin tartışma konusu haline getirileceğini  düşünmediğini söyleyen
Gürsel Tekin, "CHP olarak 3 maddeyle ilgili hassasiyetimizi bütün Türkiye biliyor, iktidar partisi de biliyor" dedi.

"Biz de olsak PKK ile görüşürdük"


Seçim öncesi hiçbir oy kaygısı duymadan CHP Genel Başkanı
Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini birçok kez dile getirdiği söyleyen Gürsel Tekin; " Eğer çözüm olacaksa, iç barış sağlanacaksa bu konuda biz açık ve net söylemişiz, burada bir sorun yok. Bizim CHP olarak maksadımız iç barışın sağlanması" diye konuştu.

"Genelkurmay Başkanlığı Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmalı"


"Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve bizim çeşitli alanlarda demeçlerimiz var ve bunun her zaman arkasındayız"
diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yeni anaysa içinde bunların hepsinin olacağını söyledi.

"Bedelli için yasa teklifi mecliste bekliyor"


Kamuoyunda çözüm bekleyen önemli bir sorunun da bedelli askerlik olduğunu vurgulayan
Gürsel Tekin, "Yasa teklifimiz şu anda Parlamento'da bekliyor. Önümüzdeki günlerde gündeme gelecektir. Umut ediyorum ki iktidar da bu konuda destek verirse, bu sorun da çözülmüş olur. İktidar isterse teklif bir ay sonra Meclisin gündemine gelebilir" dedi.

Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.