banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye Beyaz TV ural

CHPli Sezgin Tanrıkulu seçim öncesi iddialı konuştu: Başbakanın çaycısı bile CHPye oy verecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tanın Başkentten programında CHPnin projelerini anlattı, iktidarı da sert bir dille eleştirdi.

CHPnin ekonomi vaatleri ile Başbakanın çaycısı bile CHPye oy verecek iddiasında bulunan Tanrıkulu şunları söyledi:

CHP iktidarında kesinlikle taşeronlaşma olmayacak. Devlet bir işçiye maaş veriyorsa kadrolu şekilde maaş verecek. Mütteahitlere güvencesiz bir şekilde işçileri vermeyeceğiz. Eskiden taşeron mu vardı? Türkiye yeni yeni şeyler icat ediyor. Doğrudan işçi alıp, rant sağlamaktan uzaklaştıracağız. Taşeronlar maaşlarını alamıyorlar, iş güvenceleri yok, emekleri sömürülüyor.Hukuka aykırı bir çok yolla çalışıyorlar. Eğer taşeron işçisiyse, Başbakanın çaycısı, güvenliği, temizlik işçisi bile bize oy verecek. Kısaca emekten yana olan herkes bize oy verecek. diye konuştu.

KÜRT SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

Sezgin Tanrıkulu, CHPnin Doğu ve Güneydoğu projeleri ile ilgili ise şöyle konuştu:

Biz bu soruna sadece ekonomik değil siyasi ve kültürel açıdan da bakıyoruz. İlk olarak barajı kaldıracağız. İnsanlar temsilcilerini kendi siyasi partileri aracılığı ile mecliste görecekler. Bu da Türkiyenin en büyük talebidir. İkinci olarak kayıp ve faili meçhuller için mecliste yasayla komisyon oluşturulmasını önerdik. Biz bu işe vicdan ve adalet meselesi olarak bakıyoruz. Hükümet 9 yıldır bu işe hiçbir katkıda bulunmadı. Susurluğu, Şemdinli komisyonu raporunu biliyorsunuz. Sonuç elde edilemedi. Şemdinli Raporunu yazanların hiçbiri milletvekili olamadı. Başbakana soruyorum neden olamadı? Rapordakileri açığa çıkardığı için mi?

GEREKİRSE DERSİMİN ALTINDA KALALIM

Dersim arşivlerini açacağız. Bu yurttaşların devlet ile sorunu kalmasın istiyoruz. Dersim açıldığında, CHP altta kalacaksa, açın o zaman. Özel yetkili ağır ceza mahkemelerini kaldıracağız. Kimse sabah beşte yataklarından kaldırılıp götürülemeyecek. Koruculuğu kaldıracağız. Artık korucuların güvenceleri CHP. Onlara istihdam sağlayacağız, fakat ellerine silah vermeyeceğiz. Mayınlı arazileri temizleyip, oraları bölge halkına vereceğiz. Temizliğini Silahlı Kuvvetler yapacak. Teknik donanımı yoksa biz sağlayacağız. Bunları söyleyen başka bir parti varsa gösterin. Biz, bunlarla barışı sağlayacağımızı düşünüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.