banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

CHP'li Paydaş; Savaşa hayır, barışa evet

Paydaş, "1939 yılında Nazi Almanya’sının Polonya'ya saldırdığı gün olan 1 Eylül, yıllardır Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır. Tüm dünyanın barışı selamladığı bugün, aslında dünyanın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gündür." dedi.

 

Paydaş, şiddetin ve savaşın sadece ülkeler arasında değil ülke içindeki anlaşmazlık, kötü yönetim ve dış kışkırtmalar nedeniyle de yaşanabileceğine dikkat çekerek, ayrışmadan medet umanlara en büyük dersin halkın vereceği birlik-beraberlik ve barış içinde birada yaşama duruşu olacağını kaydetti.

 

Ülkemizde son zamanlarda tekrar tırmanışa geçen terör olaylarını kasteden Paydaş, mesajının devamında, "Halkın birbirine düşmesini, ülkenin bölünmesini isteyenler, halkın barış için verdiği mücadele karşısında yok olup gideceklerdir.

 

Dünya'nın neresinde olursa olsun silahların seslerinin duyulduğu bir yerde, barıştan söz etmek mümkün değildir. Barışın sesi ne zaman daha yüksek çıkarsa, ne zaman gerçekten barış isteyenlerin sesi yükselmeye başlarsa işte o zaman dünya yaşanılacak bir ortam olacaktır.

 

Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan sıkıntılar da maalesef hepimizi endişelendirmektedir. Üzülerek belirtiyorum ki, komşularımızdaki huzursuzluk ve karmaşa bizim de barış ve huzur içinde yaşamamıza engeldir.

 

Zorla savaşın içine çekilmiş bir ülkenin yaşayanları olarak savaşların yaşattığı acıları bizden iyi bilen bir halk olamaz. Bunun içindir ki komşularımızın da aynı acıları yaşamasına engel olmak hem görevimiz, hem de Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere vasiyetidir. İktidar sahiplerinin komşularımızla ilişkilerimizi şekillendirirken başka ülkelerin savaş çığırtkanlığını yapmak veya savaş öncesi bahaneler yaratmak yerine, Barışı hâkim kılacak çalışmalar içinde olması gerekmektedir."

 

Silahların sustuğu barışın hâkim olduğu ve tüm annelerinin gözyaşlarının dindiği ve tüm Dünyada yaşayan insanların barış içersinde yaşadığı yarınlar için çalışmalıyız…

 

Son olarak CHP Şanlıurfa İl Örgütü olarak her zaman söylediğimiz ve söyleyeceğimiz sözümüz “Savaşa Hayır, Barışa Evet” olacaktır dedi…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.