banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

CHPli Muharrem İnce çark edecek mi?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Resepsiyona katılmayacağımı açıkladım, hala sözümün arkasındayım. Çark etmedim dedi.

Muharrem İnce, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için gönderilen davetiyelerde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yerine Türkiye Cumhurbaşkanı yazılmasını eleştirdiğini belirtti.

Bu tespitim, cumhuriyeti dönüştürmek, cumhuriyeti yıpratmak peşinde olanlar tarafından anlaşılabilecek bir tespit değildir ifadesini kullanan
İnce, şunları kaydetti:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise önceki cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer dönemindeki davetiyede de Türkiye Cumhurbaşkanı yazdığını ifade ederek, benim açığa düştüğümü açıklamış. Sayın Başbakan iyi yolda. İlk defa sayın Ahmet Necdet Sezer dönemine sahip çıktığına tanık oluyoruz. Kendisinden beklentimiz sayın Ahmet Necdet Sezerin oğlunun düğünündeki elektrik faturasını kendi cebinden ödemesi gibi siyasal ve ahlaki ilkelere de sahip çıkmasıdır. Sayın Başbakan benim açığa düştüğümü iddia ederken önce aynaya bakma erdemliliğini göstermelidir. Siyaset çizgisi düz olan bir siyasetçi olarak Sayın Başbakan gibi onlarca kez açığa düşmedim, gerçek dışı beyanlarla halkı kandırmadım, takiye yapmadım. Resepsiyona katılmayacağımı açıkladım, hala sözümün arkasındayım, çark etmedim. Sayın Başbakan ise aynı günün sabahında Oferle görüşmedim dedi, akşamında Oferle görüştüğünü itiraf etti, açığa düştü.

BAŞBAKANA DOKUNULMAZLIK HATIRLATMASI

Başbakan Erdoğanın 2002 seçimleri öncesinde Uğur Dündarın programında Dokunulmazlıkları kaldıracağız dediğini belirten İnce, açıklamasında şunlara yer verdi:

Seçimden sonra çark etti, 8 yıldır milleti oyalıyor, şimdi ben öyle söz vermedim diye milleti kandırıyor. O programın görüntülerini izlesin, açığa nasıl düştüğünü kendi gözleriyle görsün. Yoksa ben o programın CDsini yakasına yapıştırmasını bilirim. Geçmişte Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da Amerikan emperyalizminin bize bir tavsiyesi diyen başbakan bugün başkanlık sistemini savunursa açığa düşmüş olmuyor mu? Haburdaki görüntülere umut verici gelişmeler dedikten kaç gün sonra açığa düştünüz Sayın Başbakan? Aşı konusunda Sağlık Bakanınızı, Zahit Akman konusunda yol arkadaşınız Sayın Bülent Arınçı, SBS konusunda yardımcınız Hüseyin Çeliki açığa düşürdüğünüz günleri unuttunuz mu? Benden size siyaset malzemesi çıkmaz Sayın Başbakan, kendinize başka kapı bulun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.