banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

CHPli Köse; KPSSyi kaldıracağız

2011 genel seçimlerinde iktidarı hedefleyen CHPnin seçim bildirgesinde yer alacak başlıca vaatleri netleşmeye başladı. CHP İl Başkanı Yusuf Köse, CHP’nin iktidara gelmesiyle birlikte Kamu Personeli Seçme Sınavı’nı (KPSS) kaldıracaklarını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla CHP İl Başkanı Yusuf Köse, bir basın açıklaması yaptı. CHP Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Saniye Rastgeldi ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında CHP İl Başkanı Yusuf Köse, tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler gününü kutladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm öğretmenlere bir mesaj yazdığını vurgulayan Başkan Köse, “Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce, Genel Başkanımızın Öğretmenler Günü mesajını tüm öğretmenlere göndermek amacıyla Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’dan öğretmenlerin ev adreslerini istemiştir. Fakat bu adresler Genel Başkanımıza verilmemiştir. Bunun üzerine Genel Merkezimiz bu mesajları 81 il başkanlığına gönderdi ve bunu basın aracılığıyla tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi.

CHP İktidarında Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kesinlikle kaldırılacağını kaydeden Köse, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tüm öğretmenlerimize bunu her toplantıda dile getirdi. Tüm öğretmenler kadrolu olarak atanacaktır. Sözleşmeli öğretmen ataması tarihe gömülecektir. Öğretmenlerimizin ekonomik durumları da düzeltilecektir” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle;

“Değerli Öğretmen Arkadaşım;

Kendinizi ve yaşamınızı, memleketimizin ufuklarına bilginin, gerçeğin, faziletin ışıklarını yaymakla görevli bir varlığa dönüştürmüş olan sizler, bizler için geleceğe dönük ümitlerin, güvenin, dahası geleceğin mimarlarıdır. O nedenle sizlerin bu büyük görevi yerine getirmede aşılamayacak engellerle karşılaşmamanızı sağlamak bizlerin temel görevidir.

Öğretmenlik elbette özveri ve sabır gerektiren meslektir. Bunun böyle olması öğretmenleri, daima kendisinden özveri beklenen kişiler olarak görmeyi haklı kılmaz. Böylesi bir anlayış, öğretmenlerin sorunlarına duyarsızlaşmayı, görmezlikten gelmeyi, olası çözümleri ertelemeyi de beraberinde getirecektir. Ne yazık ki ülkemizde uzun zamandır böylesi bir bakışın egemen olduğunu görüyoruz, yaşıyoruz.

Türkiye’nin de altına imza koyduğu uluslar arası sözleşmeler gereği öğretmenlerin çalışma koşulları, “eğitimin en yüksek derecede etkililiğini sağlayacak nitelikte olmalı ve öğretmenlere, kendilerini tümüyle mesleksel uğraşlarına adama olanağı” verecek şekilde düzenlenmelidir. Sınıflarda öğrenci sayısı öğretmenin her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenmesini sağlayacak biçimde olması zorunludur.

Uluslar arası sözleşmelere imza koyarak size verilmiş olan bu iki sözü ülkemizin yerine getirememiş olmasını üzüntüyle görmekteyim.

Yarınki Türkiye’nin insanını yetiştirmeyi görev edinmiş insanların ekonomik açıdan sorunlar yaşaması, eğitim öğretim ortamında fiziki yetersizliklerle boğuşması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durumu ortadan kaldırmak, “kara göklerin yıldızları” olan sizlerin aydınlığının çocuklarımıza ulaşmasını sağlamak, bizim için asli bir görev olacaktır.

Eğitim-öğretim işinin temelinin öğretmen olduğunun tamamıyla farkındayız. Bu nedenle öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara şiddetle karşıyız.

Eğitim, devletin asli hizmetlerinden biridir. Bu asli hizmeti yerine getirenler devlet memurlarına tanınan tüm güvencelere sahip olmalıdır.

AKP Hükümetleriyle hızla sayıları arttırılan sözleşmeli öğretmenliği tümüyle kaldırmak bizim için bundan dolayı acil görevlerdendir.

Öğretmenlerimize üniversitelerimizin eğitim fakülteleriyle yapacağımız işbirliği ile gerçek anlamda uzmanlık kariyeri yapmanın imkânını sağlayacağız.

Bugünkü uygulamalar devam ettikçe eğitimde başarı için temel koşullardan biri olan öğretmenin mesleğine adanmışlığını sağlayacak koşulların hazırlanması mümkün olmayacaktır.

Yasalar, yönetmelikler çıkarmak, ders programlarını değiştirmek, okul binalarının şeklini yapısını yenilemek, yeni tarzda binalar inşa etmek önemli olmakla birlikte eğitim sorunlarını çözmede bir yere kadar önemlidir. Asıl önemli olan eğitim sürecinin tümünü, işlevsel kılacak olan siz öğretmenlersiniz.

Siz nasılsanız eğitimimiz de öyledir.

Umutlarınızı yitirmiş, bulunduğunuz yerde huzurla, inançla görev yapamıyorsanız, yarınımızın sahibi olacak olan çocuklarımızın da geleceğe umutla bakabilmesini bekleyemeyiz.

Öğretmenlerin her yönden güven içinde çalışmasını sağlamak bizim için en önemli görevlerden biridir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim, bizim için her zaman ilk ve en önemli görevlerden olmuştur.

Bize göre bu ülkenin en önemli ve en büyük görevini üstlenen kişidir öğretmen.

Güçlü bir ulus ve devlet olmanın yolu nitelikli eğitimden, bu eğitime dayanan kültürden, yaşam biçiminden geçiyor.

Bunu yaratabilmek, var edebilmek günlük yaşamın sorunlarıyla boğuşmaktan kurtulabilmiş, görevi başında güvenle, huzurla çalışabilen, kendisini her daim yenileyebilen öğretmenle mümkündür.

Biz, her daim bu ortamı yaratmanın mücadelesini vereceğiz.

Biz, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin öğretmenine inanıyor ve güveniyoruz.

Yarınlarımız için bunun gerekliliğine inanıyoruz.

Bu düşünce ve inançla “24 Kasım Öğretmenler Günü”nüzü kutlar, bu özel ve anlamlı günün sizlere, diğer eğitim çalışanlarına, ulusumuza hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.”

Uğur Budak / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.