banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

CHP'li Karataş'tan Star yazarlarına sert eleştiri

Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen ve organizasyon bozukluğunun yaşandığı programı değerlendiren Karataş, “Panel tanıtımı ve içeriğindeki ifadelerde “Çözüme Doğru Barışı Kim İster Kim İstemez” şeklinde sözler kullanılmıştır. Bu çok vahim bir durumdur. Öncelikle belirtmek isteriz ki gerçek barışı herkesten fazla isteyen biziz. Barış sürecinin sağlıklı, gerçekçi, ilerleyip sonuca ulaşılmasını isteyende biziz. Böylesine bir süreçte ve yine böylesine önemli bir panelde belediye tarafından halka aktarılan ‘Barışı Kim İster Kim İstemez’ ifadesini talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bu organizasyonun ya yanlışlığından kaynaklanmıştır veya kasti yapılmıştır. Eğer kasti yapılmış ise doğru bir yöntem değildir” dedi.

 

‘BELEDİYE HANESİNE BİR PUAN EKLEDİĞİNİ ZANNEDİYOR AMA YANILIYOR’

CHP İl Başkanı Karataş açıklamasında süreçte bu tür panellerin son derece olumlu uygulamalar olduğunun altını çizerek belediyenin geniş katılım sağlayamamasını yine organizasyon bozukluğuna bağladı. STK ve siyasi partilerin panele davet edilmediğini ve yine halk katılımının neredeyse yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Karataş, “Panelin geneline bakarsak neredeyse hiçbir stk, siyasi parti ve vatandaş katılmamıştır. Belediye hanesine sırf bir puan eklemek için ‘Bak işte ben yaptım’ diyerek böylesine bir organizasyon düzenlemesi aslında artı değil eksidir.  Bu kadar önemli bir yola çıkılmış ise bu davranış tezat, olayı küçükseyici bir algı doğurabilir. Siyasi bir parti yöneticisi olarak bir dahaki seferde böyle yapılmamasını diliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.