banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

CHP'li Karataş; Urfa'da sürpriz adaylarımız var

Yerel seçimlerde 3 ilçeye ve Büyükşehir başkanlığına talip olduklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ferhat Karataş, geçmişte yaşadığımız oy kayıplarını tekrar etmeyeceklerini söyledi. Yeni kurulan 3 ilçe ve büyükşehir başkanlığı için CHP'de yer almak isteyen adaylar için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine özel bir raporla gittiğini söyleyen Karataş, eğer sunduğum rapor doğrultusunda hareket edilirse Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi başta Şanlıurfa olmak üzere tüm Türkiye genelinde büyük bir sürpriz yapabilir şeklinde konuştu.
Karataş daha sonra sözlerini şöyle devam etti.
"Ay sonuna kadar yeni kurulan ilçelerin çalışmalarını bitirmiş olacağız. 3 ilçenin isim listesini ayrı ayrı yaptık. Yönetici, partili ve daha önce partiye hizmet etmiş arkadaşlarımızın önerilerini dikkate alarak önümüzdeki yerel seçimlere kaliteli isimlerle girmek istiyoruz." dedi.

Karataş, ilçe başkanlıklarına talip olan arkadaşlarımız partiye başvurmaya devam ediyor. Biz de uygun gördüğümüz isimlerle görüşmeler yapmaktayız. "Şanlıurfa'da Cumhuriyet Halk Partisi safında yer almak isteyen, Demokrat ve siyasi arenada bulunmak isteyenler için bir fırsattır. Bizim tamamen düşüncemiz yeni kurulacak kadromuzu daha geniş bir çerçeve de daha yeni isimlerle ve daha yeni yüzlerle halkın karşına çıkarmak olduğunu söyleyen Karataş, öyle bir amacımız olmasaydı istediğimiz saatte başvuru yapanların isimlerini açıklayabilirdik." dedi.

Görüşmeler gizli yürütülüyor
Karataş, buraya gel ipte bizimle beraber siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımız var. Ama onların çekindiği konular var. Mesela basına çıkmak istemiyorlar. Listede ya da parti yönetiminde isimleri kesinleşmeyene kadar basının karşına çıkmak istemiyor. O yüzden bizde bazı görüşmeleri gizli yapıyoruz. Biz hükümet değiliz, hükümet partisine başvuru yapan adaylar belki seçilmeyeceklerini bildiği halde başvuru yapıyorlar. Ama bizim partiye başvuru yapan arkadaşlarımız yıpranmak istemedikleri için isimlerinin gizli kalmasını tercih ediyorlar.

En çok başvuru Haliliye ilçesine yapıldı
Karataş, Yeni kurulan her ilçeden başvurular var. Ama en çok başvuru yapılan ilçe Haliliye'dir. Yapılan başvurular sadece başkanlık için yapılmıyor. Aynı zamanda parti yönetiminde yer almak isteyenlerde başvuru yapıyor. Şuan Haliliye 4, Eyyubiye 1 ve Karaköprü'ye ise 3 aday başvuruda bulundu. Başvurular tamamlandığında bir komisyon kurup başvuruları değerlendireceğiz. Değerlendirmeler sonucu yeni kurulan ilçelere yöneticilerimizi atayacağız.

CHP'yi dar görüşten kurtarmak istiyoruz
Karataş, CHP' yi bu dar görüşten kurtarmak istiyoruz. Onun için de mevcut isimler dışında birileri olsun, yeni katılımlar olsun, ondan dolayı bir hassasiyetimiz var. Onun için birinci hedefimiz ilçelerin kurulması, ilçeler kurulduktan sonra ilçe ve büyükşehir adayların seçilmesi daha mantıklı olur diye düşünüyorum. 
Karataş, kapıyı açık bıraktı
Karataş, Çevreden benim büyükşehir belediye başkan adayı olacağımı söylüyorlar. Ama şuradan bir açıklık getirmek istiyorum ben aday olmayı düşünmüyorum ama siyasetçi adam hiçbir zaman yok dememeli, evet dememelidir. 
Sürpriz yapacağız
Cumhuriyet Halk Partisi merkezine özel bir rapor yazdığını söyleyen Karataş, Doğu ve Güneydoğu'nun oylarını alabilmek, batıdaki Kürtlerin oyunu alabilmek, Türkiye'ye bu dönüşümü sağlamak için özellikle bölgemiz için önerdiğim bir aday tablosu var. Bu önerdiğim tablo kabul edilirse esas sürprizi biz yapacağız. Bu tablo kabul edilirse yüz 100 kazanacağız anlamına gelmesin. Sürpriz bir strateji uygulaması yapmak istiyoruz şeklinde konuştu.

Şeyhmus AYDOĞDU / Gap Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.