banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

CHP'li Karataş, Öcalan'ın Barış Mesajı Yorumladı

İçinde bulunulan süreçte her kesimden vatandaşı sağduyulu davranmaya davet eden Karataş, “Şahsım olarak barışın geleceğine inancım tamdır” dedi.

Diyarbakır’da okunan mektup içeriğinin tümüne katıldığının altını çizen Başkan Ferhat Karataş, “Newroz’da okunan mektup Türkiye’nin beklediği barışın gelişini içeren ifadelerle doluydu. Newroz ateşi Diyarbakır’da daha da bir anlam kazanmış ve barışın ışığını ilan etmiştir. Direnişin sembolü olan Newroz artık barışın simgesi olarak da anılacak bir tarih yaratmıştır.

Mesaj tarihsel gerçekler ışığında gelinen süreci, halkların kardeşliğini, Çanakkale ruhunu bir arada ele almıştır. Duygusallık katılarak olması gereken özgür, adil, paylaşımcı ve en önemlisi kardeşlik koşuluyla ülke bütünlüğü korunarak okunan mektup, dünyadaki küresel güçlerin bölgemizin içinde bulunduğu zorlukları da dikkate alan ifadelerle doluydu.

Bu birlikteliğin ancak Türklerin ve Kürtlerin yanı sıra diğer renklerin aynı çatı altında olması ile sağlanabileceğinin belirtildiği mektupta ayrılığın zarardan öte bir şey olamayacağı belirtilmiştir” diye konuştu.



‘BARIŞIN SÜREKLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR’

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş açıklamasının ilerleyen cümlelerinde özgürlükçü bir anayasa vurgusuna da dikkat çekerek, “Tüm insan haklarını ön plana alan, ırkçı olmayan, sosyal devlet ilkesini benimseyen, yani önce insan vurgusunun yapıldığı ret ve asimilasyon amacı gütmeyen özgürlükçü bir anayasa yapılması barışı, kardeşliği, birlikte yaşam koşullarını sürekli kılabilecektir.

Bu nedenle düşünen insan olarak kendi açımızdan bunu yapmamız gerekir. Anlatılarak veya sayabilecek birçok nedenler varlığı sayılabilir. Ben saydığım veya sayamadığımız nedenlerle bu mesajın söylemlerine katılıyorum. Tüm bu gelişmeler ışığında da tekrar ediyorum. Barışın geleceğine de inancım tamdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.