banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

CHP'li Karataş: Bir doğa katliamı daha yaşadık

Karataş, “Olaylarla ilgisi bulunan herkesi kınıyorum” dedi.

 

 

Eski okul binasının yıkılarak yenisinin yapılma aşamasındaki çalışmaları yerinde gören Karataş, yaşanan doğa katliamı nedeniyle olaylarla ilgisi bulunan herkesi kınadı.

Alandaki onlarca ağacın kesildiğini gören Karataş yaptığı değerlendirmesinde, “Bölgede yaşayanların konuyu bize aktarması ve olaya müdahale etmemizi istemeleri üzerine söz konusu ağaç kıyımının yapıldığı yere gittik. Alanda ağaçlar kesilmişti, bir sürü kök vardı. Bu ağaç kesiminin okul yapmak için olduğunu bize söylediler. Gittiğimizde hala İş makinaları kazı yapıyordu ve yaptığımız görüşmelerde bize projeye göre çevrede kalan son ağaçların da kesileceği bilgisi ulaştı.

Biz özellikle şunu belirtmek isteriz ki okul yapımına kesinlikle karşı olamayız. Böylesi müdahalelerimizde bu algı yaratılmak istenebilir. Kesinlikle böyle anlaşılmasını istemeyiz. Okula bizde harç ekleriz ve temel olan bizim içinde eğitimdir. Ama gel görün ki ciddi bir ağaç katliamını daha gördük. Üzülmemek elde değil. Keşke kesimden önce yetişmiş olsa idik. Bu projeyi yapanlar ağaç varlıklarını düşündüler mi, yoksa ağaç onları ilgilendirmiyor mu diye vicdanlara seslenmek istiyorum” dedi.

 

‘TEK TESELLİMİZ TOPLUMUN DUYARLILIĞI’

Yaşananlar karşısında büyük üzüntü duyduklarını sözlerine ekleyen Başkan Ferhat Karataş, “Bize bu olaylarda teselli veren tek şey halkımızın duyarlılığıdır. Taksim için, 11 Nisan Stadyumu’muz için gösterilen hassasiyetler ‘Herkes dilediği her şeyi yapabilecek’ anlamının bittiğinin göstergesidir. Ve bu duyarlılığı gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

‘BARİ KALAN AĞAÇLARI KURTARALIM’

Karataş, çalışmaların sürdüğü alanda şuan ayakta olan ağaçların da kesileceğini öğrendiklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Buradaki hassasiyetimiz bari kalan son ağaçların kesilmemesi için olacak ve şu ana kadar kesilen ağaçlar için projeyi yapanları, izin verenleri kınıyoruz. Kısaca sorumlu olan herkesi kınıyoruz.

Buradaki çağrımız yapılacak her türlü betonlaşmada ağaçlara dikkat edilmesi ve doğanın korunması yönünde olacaktır. Ayrıca 11 Nisan Meydanı bizim için çok önemlidir. Taksim’de kesemediklerinin intikamını Urfa’da almak isteyenlere sesleniyoruz; 11 Nisan’ı kesinlikle ranta yedirmeyeceğiz. Yaşanan zihniyet sorununun, insan ve ağaç sevgisinin yeşerdiği bir ülke özlemiyle halkımızın duyarlılığı için tekrar teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.