banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

CHP'li Karataş; Bakana alkış tutanları kınıyorum

4 BAKANIN URFA TEMASLARI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMEDE BULUNAN CHP’Lİ KARATAŞ:

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, geçtiğimiz hafta kente gelerek bazı gezi ve açılışlara katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın temasları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Hükümet kanadının Urfa çıkarmasında Suruç ve Hilvan’daki yatırımların dışında herhangi bir gelişme yaşanmadığını dile getiren Başkan Karataş, bakanlardan çok bakanlara alkış tutanları eleştirdi. Bakanların pembe tablolar çizerek halka gerçeklerin yansıtılmadığını belirten CHP’li Karataş, “Burada asıl sorun bakanları alkışlayanlardadır. Sorunları dile getirmekten kaçınarak, bakanı alkışlayanları kınıyorum. Oysaki gerçekler ortada ve gerek ekonomi de gerekse tarımda yaşanan tablo vahimdir” dedi.

‘BESİCİLER İFLAS NOKTASINDA’

Karataş, hayvancılığın gelişmesi için temeli atılan Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin bölge için büyük bir eksikliği giderdiğini belirtti. ‘Şimdiye kadar besicilerin sorunlarına neden değinilmedi?’ sorusunun ele alınması gerektiğinin altını çizen Karataş, “Tarım Bakanı Mehdi Eker, hayvancılığa katkı sağlayacak bir projenin temelini attı. Ancak burada düşünülmesi gereken asıl konu: Şimdiye kadar bölgedeki besicilerin sorunlarına neden çözüm aranmadığıdır. Herkes biliyor ki besiciler iflas noktasına gelmiştir. Yapılan yatırıma olumlu bakıyoruz ama bugün küçük ve büyükbaş besicilerin içinde bulunduğu durum içler acısıdır. Hükümet kanadı ise gelecekle ilgili pembe tablolar çizilip bugünün sorunlarını görmüyorlar” diye konuştu.

 

‘TARIMDAKİ RAKAMLAR ORTADA’

Tarımdaki gerilemeyi örnekler vererek ele alan ve nutuklar atmak yerine rakamsal değerler üzerinden çiftçi politikasının ele alınması gerektiğini belirten Karataş, “Tarımda büyük çöküşte. 2002’de mazot bir lira 10 kuruş iken 2013 de 4 lira 30 kuruş oldu. 2002’de üç buçuk kilo buğday ile bir litre mazot alınırken bugün 6 buçuk kilo buğday ile bir litre mazot alınıyor. Yine 2002’de bir kilo buğdayla bir kilo gübre alınırken bugün iki buçuk kilo buğdayla bir kilo gübre geliyor. 2002’de 100 ton buğday ile bir traktör alınırken, bu gün çiftçi zorlukla 250 ton buğdaya karşılık traktör sahibi olabiliyor. Dönüm başına 54 lira mazot harcanırken devlet çiftçiye bugün dönüm başına 4 lira destekleme veriliyor. Şimdi bu rakamlar ortadayken kimse gelişmeden bahsedemez. Üretici sıkıntı yaşıyorsa, ‘ithalat ve ihracat arttı’ şeklindeki ifadeler ve ‘gelecekte şöyle böyle olacak’ diyerek geçiştirme vaatler bir göz boyamaktan öteye gidememenin açık ve net örneğidir” dedi.

 

‘BAKANA ALKIŞ TUTANLARI KINIYORUM’

Tüm yaşananlara rağmen bakanlara alkış tutan belli bir kesmi kınadığını sözlerine ekleyen CHP’li Karataş, “Asıl eleştirim AKP yönetiminin üyesi ve tarım bakanını alkışlayanlara olacaktır. Hiç kimse bakana çiftçilerin sorunlarını anlatmıyor mu? Tarımı içinde düştüğü durum biliniyor. Tarımda girdilerle satılan ürünler arasında paralel bir artış olmadığından adaletsizlik ortaya çıkmıştır. Çiftçi, Cumhuriyet tarihi boyunca en kötü günlerini yaşamaktadır. Bu saydığımız olumsuzluklara rağmen bakan beyin alkışlanmasını doğru bulmuyoruz. Alkışlayanları kınıyorum. Alkışlayanlar ya doğruları anlatmadılar yada partizanlıktan öteye gidemediler.

Siyaset bu olmamalı. Doğrular söylenmeli. Çünkü alkışladığınız insan her şeyi doğru sanacaktır.

Bilinsin ki burada bakana tepki gösterilseydi belki bir düzelme yaşanabilecekti. Ancak alkışlandığı için çiftçinin bu hali devam edecektir. Hiçbir şeyi küçümsememekle birlikte önemli olan somut verilerdir. Her şey yapılsın ama halk hayal dünyasında yaşatılmasın”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.