banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

CHP'li Ensar Öğüt'ten mazot-süt hesabı

CHP'li Ensar Öğüt, Meclis'e getirdiği süt ve mazot şişeleri ile ilginç bir hesap yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda sekizinci tur görüşmeleri başladı. Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçe ve kesin hesapları ele alınıyor.
Adaylar sonrası ilk anketÇANTADAN 6 ŞİŞE SÜT ÇIKARDI!
Partisi grubu adına konuşan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıları anlattı. Yanında getirdiği çantasından bir litre benzin çıkaran Öğüt, ardından bunu alabilmek için 6 litre süt gerektiğini söyledi. Çantadan 6 şişe çıkarıp kürsünün önüne koydu.
51 ilde yerel seçim anketiKÖYLÜ NASIL MAZOT ALSIN!
Öğüt, şöyle devam etti: "Değerli arkadaşlar, bir hesap kitap yapalım Allah aşkına, burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Köylü, burada, yani 6 litre süt verecek ki 1 litre mazot alsın, Allah'tan reva mı, Allah aşkına ya? Bu bölge nasıl kalkınacak, çiftçi nasıl kalkınacak, köylü nasıl kalkınacak arkadaşlar ya? Bana onu söyleyin. Ben, şimdi, Kocaeli'nin Akmeşe -Haydar Bey'in bölgesine gittim- köyüne gittim, orada da hayvan pazarını kapatmışlar 'Sütümüz para etmiyor, perişan durumdayız.' dediler. Arkadaşlar, Allah aşkına sayın bakanlarım -zamanımız da kalmadı- yani buna bir çare bulun; süt fabrikaları kurun, et kombinaları kurun, yem fabrikaları kurun, efendim gübre fabrikaları kurun. Bakın, size bir şey söyleyeceğim: Mardin'de fosfat fabrikaları var gübre için -yer altı kaynaklarımız çok zengin- Hakkâri'de keza öyle, altın var, Erzincan'ın İliç'te altın var, Ağrı'da altın var, Kars'ta altın var; yerin altı zengin, yerin üstü fakir arkadaşlar. Böyle bir Hükümet olabilir mi?"


"Ben, şimdi, mazotla sütü sayın bakanlara hediye edeyim, günlük süt." diyen Öğüt, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanına gitti ve süt ile benzini komisyon sırasına bıraktı. Burada sütün kapağını açan Öğüt, Genel Kurul'a dönerek içti.
Meclis Başkanvekili ise "Sayın Öğüt lütfen, burası Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu." diyerek uyardı.

Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.