banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

CHPden Eşref Bitlis için araştırma talebi

Jandarma eski Genel Komutanı orgeneral Eşref Bitlisin, 1993 yılında Diyarbakıra gitmek üzere bindiği uçağın nasıl düştüğüyle ilgili iddialar Meclis gündemine taşınıyor.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve 24 CHPli milletvekili, kamuoyunda Eşref Bitlis ve uçuş ekibinin şehit olduğu olayın yeterince araştırılmadığı kanısının oluştuğu, kurumları zan altında bırakan bu kanaat ve kuşkuların, giderilmesi amacıyla, Eşref Bitlisin şehit olmasına neden olan uçak düşmesinin, pilotaj hatası ve buzlanma ile mi düştüğü, yoksa sabotaj nedeniyle mi düştüğü iddialarının araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdi.

Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Şahinin bu tür olayların arkasındaki sır perdesinin kaldırılması gerektiğiyle ilgili sözlerini hatırlatan İnce Şov yapmayın, iş yapın çağrısında bulunarak araştırma önergesine destek istedi. İnce şunları söyledi:
 
Siyasetçiler, devlet adamları söyledikleri sözün arkasında durmalıdır. Başbakan ve Meclis Başkanı Eşraf Bitlis olayıyla ilgili olarak söyledikleri sözlerin arkasında durmalılar ve CHPnin önerdiği araştırma komisyonunu kurarak bu olayın üzerine ciddiyetle gidildiğini topluma göstermelidirler. Başbakan ile Meclis Başkanının bu sözleri şov amaçlı söyleyip söylemedikleri de o zaman ortaya çıkacaktır. Bizim Sayın Başbakan ve Sayın Meclis Başkanına çağrımız nettir, şov yapmayı bırakın, söylediğiniz sözlerin arkasında durun ve bu konunun meclis araştırma komisyonu tarafından araştırılmasını engellemeyin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.