banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

CHPde liste çalışmaları nedeniyle genel merkezde iletişim böyle engellenecek

CHPde kesin adaylık listesine, yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak Parti Meclisinde (PM) karar verilecek. Genel Merkezdeki toplantının, listelerin 11 Nisanda YSKya teslim edileceği saate kadar sürmesi bekleniyor.

Akşam gazetesinden A. Rezzak Oralın haberine göre, CHPde PM toplantısı sürerken Genel Merkezde jammerlarla iletişim engellenecek. Liste çalışmaları nedeniyle Genel Merkeze 3 gün boyunca ziyaretçi de alınmayacak. Yapılan yazılı açıklamada, 9-10-11 Nisan günleri CHP Genel Merkezine ziyaretçi alınmayacağı bildirildi.

KURMAYLAR TAM KADRO

CHPde Kılıçdaroğlu dışındaki 17 MYK üyesinin tümü seçilebilir sıralarda listeye girecek. PMden yaklaşık 30, TBMM grubundan ise yaklaşık 25-30 vekilin yeni döneme de taşınabilecek. Bu çerçevede Kılıçdaroğlunun İstanbul 2. bölge 1. sırada yer alacağı, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, Süheyl Batum, Umut Oranın İstanbuldan, Osman Korutürk, Sencer Ayata, Gülsün Bilgehan, Emrehan Halıcının Ankaradan, Sena Kalelinin Bursadan, Engin Altayın Sinoptan, Faik Öztrakın Tekirdağdan, Alaatin Yükselin İzmirden, İzzet Çetin ve Hurşit Güneşin Kocaelinden ve Volkan Canalioğlunun ise Trabzondan aday gösterileceği öğrenildi. Adana için emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu, Tayyibe Gülek ve Ümit Özgümüşün ismi öne çıkarken, eski Genel Başkan Deniz Baykalın memleketi Antalyada ikinci sıraya Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlının aday gösterileceği belirtiliyor.

CHP PARFÜM DAĞITTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, kadınların çok daha etkin bir şekilde siyasete katılmasını isteyerek, Bir ülkenin kadınları gelişir, ilerlerse o ülke de ilerler dedi. Bilgehan, partisince Pursaklar ilçesindeki bir düğün salonunda, kadınlarla bir araya geldi. Bilgehan, kadınlara yönelik eşit vatandaşlık hakkı, seçme seçilme hakkı, medeni yasa gibi çok sayıda yeniliği de partisinin getirdiğini kaydetti. Bilgehan en büyük sıkıntıyı kadınların çektiğini de sözlerine ekledi. Daha sonra Prof. Dr. Özden Uzunalioğlu kadın sağlığı konusunda konferans verdi. Bilgehan toplantı öncesi salonda bulunan kadınlara, 10 Soruda Aile Sigortası kitapçığı ile cep parfümü dağıttı.

BALBAY, HABERAL VE CİHANER TARTIŞILIYOR

CHP kaynakları aday listesinde kotayı aşacak şekilde kadın adaylarının yer alacağını belirtirken, Ergenekon sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ile Prof. Mehmet Haberalın adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla il örgütlerinden gelen kontenjan kullanılması doğru olmaz mesajları üzerine Balbayın Aydın 2. sıra kontenjanı yerine İstanbul veya İzmirden, Haberalın ise Zonguldaktan aday gösterilebileceği konuşuluyor. Kadir Özbek ve Emine Ülker Tarhanın adaylıkları için olumlu, Tuncay Özkanın adaylığı içinse olumsuz görüşler ileri sürülüyor. Eski savcı İlhan Cihanerin Erzincan yerine Ankara ve İstanbuldan aday olma isteğine de yönetimin sıcak bakmadığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.