banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

CHP'de kılıçlar çekildi

CHP Merkez Yönetim kurulu üyesi Savcı Sayan, MYK'da tartışma çıktığı iddialarına ilişkin, "MYK'da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, Genel Sekreter Önder Sav, toplantının başlamasından yaklaşık 1,5 saat sonra toplantıdan ayrıldı ve odasına dönerek kendisini ziyarete gelen bazı il başkanları ile görüştü.

Sav'ın ayrılmasından sonra toplantı, bir süre daha devam etti.

Toplantının bitmesinin ardından, MYK Üyesi Savcı Sayan, gazetecilerin toplantıda Genel Sekreter Sav ile aralarında tartışma çıktığı ve Sav'ın toplantıyı bu yüzden terk ettiği şeklinde bilgi aldıklarını ifade ederek, "doğru olup olmadığını sormaları üzerine" Komployu kim yaparsa karşıyız, sorun Kılıçdaroğlu sorunu değil, olayı o kadar küçümsemeyin, MYK'da tartışma olması doğal, biz görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

Bu arada MYK toplantısında eski Genel Başkan Deniz Baykal'a "dön çağrısı" yapılması yönünde bir eğilim olduğu öğrenildi.

SAV'A İSTİFA ÇAĞRISI

CHP MYK toplantısından sonra basının karşısına geçerek açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü  Mustafa Özyürek, CHP'ye karşı sistemli bir komplo yürütüldüğünü ve bunun sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu iddia etti.

Komplonun hedefinin cumhuriyetin temel değerlerinin savunucusu olan CHP'yi etkisizleştirtimek olduğunu belirten Özyürek, "CHP bu oyunları bozmak için birlik içinde hareket etmek zorundadır. Baykal'ın deneyimlerine bu dönemde ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

"Baykal'ın yapılacak olan kurultayda yeniden genel başkanlığa getirilmesinin zorunluluk olduğuna inanınoyuruz" diyen Özyürek, "kurultayımızda bütün partilerimizi bu bilinçle hareket etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Özyürek, Önder Sav'ı kastederek, "Kuruldaki üyelere danışmadan bu konuda görüş açıklaması yüzünden görevcen çekilmesini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Özyürek, kurultayımızın olgunluk içinde geçmesi gerektiğini partililere hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştı.

"AÇIKLAMALARIM EZBER BOZMUŞ OLABİLİR"

CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdiğini ifade eden Sav, sözlerini şöyle sürdürdü:
"CHP olarak bizi içine çekmek istenen komplolardan, CHP'ye kurulmak istenen tuzaklardan, CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'a yapılan tertibi, CHP  olarak üstlenerek bu komplolara karşı  mücadelemizi içinde bulunduğu dar boğazdan Türkiye'yi selamete götürecek  partinin CHP olduğunu bilerek, kurultayımızda bir tartışmaya, bir kamplaşmaya tahammül olmadığını bilerek kurultaya 5 gün kala sorumluluk duygusuyla  adaylığını açıklamış olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenerek, bu  kuşatmaları aşacağız."

Sav, yaptığı açıklamanın ve görüşlerinin CHP binasındaki arkadaşları dahil birçok kişinin ezberini bozmuş olabileceğini ifade ederek, "Ama  köhneleşmiş ezberlerle yola gidecek halimiz kalmamıştır. CHP, geleceğine bakacak Türkiye'nin geleceğine bakacak. İçine itilmekte olduğumuz darboğazı yaracağız, aşacağız. Bize yakışanı hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

"BAYKAL İLE KONUŞARAK GÖRÜŞLERİMİ İFADE ETMEDİM"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sav,  Kılıçdaroğlu'nun iki gün önce aday olmayacağını açıkladığının hatırlatılması ve  geçen zamanda neyin değiştiğinin sorulması üzerine, "Hiçbir şey değişmedi. Kemal  Bey, sanıyorum Sayın Genel Başkan'ın istifasından önce de, istifasından sonra da  belli değerlendirmeleri olgun bir siyaset adamı olarak, ciddi bir CHP'li olarak  hepimiz gibi düşünmüştür. Kemal Kılıçdaroğlu da elbette her şeyi kamuoyuyla  bölüşecek değildi. Onun adına konuşmak bana yakışmaz ama sordunuz, ben  yorumluyorum. Kemal Bey'e de baş başa görüşmemizde bunu sormadım" diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, "Sayın Baykal ile bir uzlaşma sağlandı diyebilir  miyiz? Bugün bazı haberler çıktı 'bir uzlaşma mı yoksa bir ayrışma mı söz konusu'  diye..." sözleri üzerine de Sav, "Dürüstçe bir şey söylemek istiyorum. Ben  Sayın Baykal ile konuşarak bu görüşlerimi ifade etmiş değilim. Sözümün bir  yerinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav olarak bu açıklamayı yaptığımın altını çizdim" dedi.

KİM ADAY OLURSA OLSUN TAVRIM DEĞİŞMEZ

Önder Sav, 5 günün ardından kurultayda Deniz Baykal'ın adaylığının söz  konusu olması halinde tavrının ne olacağına ilişkin soruyu yanıtlarken de "Benim  tavrım değişmez. Ben ne düşündüğümü kararlı bir şekilde söyleyen bir  siyasetçiyim. Hiç hedef saptırmam. Kendime yakışanı yaparım. Bugün de CHP'lilik bilinci içinde, 53 yıllık CHP'lilik geleneğinden gelen bir kişi olarak bunları  söyledim. Bundan sonra kim aday olursa olsun benim tavrım hiç değişmez" diye  konuştu.


 CNNTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.