banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

CHP, yurt dışındaki vatandaşların yıllık izinlerini oy verme günlerine denk getirmelerini istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, yurtdışındaki vatandaşların yıllık izinlerini oy verme günlerine göre ayarlayarak gümrük kapılarında mutlaka oy vermelerini istedi.

Korutürk, Yurtdışında Yerleşik Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına Duyuru başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Türkiye dışında yaşayan vatandaşları ancak sınır kapılarında oy kullanabileceklerini belirterek, Yurtdışında yerleşik 2,5 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bulundukları ülkelerde Türkiyedeki seçimlerde oy kullanabilmeleri için CHP tarafından AKP Hükümetine her türlü desteğin verilmesine karşın hükümetin olumlu sonuç almayı başaramamış olması, Türkiye demokrasisi açısından büyük bir eksikliktir dedi.12 Haziran seçimlerinde yurtdışında yerleşik vatandaşların 10 Mayıs Salı gününden itibaren 12 Haziran Pazar günü oy kullanma saatinin sonuna kadar oylarını gümrük kapılarında kullanabileceklerini kaydeden Korutürk, İzinlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında Türkiyede geçirecek yurttaşlarımızı, aşağıda belirtilen koşulları yerine getirerek oylarını kullanmaya davet ediyoruz dedi.

Tüm vatandaşları Türkiye Cumhuriyetinin kaderini yeniden cumhuriyetin kuruluş ilkeleriyle, demokrasi, hukukun üstünlüğü, sosyal devlet, laiklik, kadın erkek eşitliği, refahın adil paylaşımı ile fırsat eşitliği gibi çağdaş değerler doğrultusuna yöneltebilmek için CHPye oy vermeye çağıran Korutürk, CHP iktidarında yurt dışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkının yaşama geçirileceğin sözünü verdi.

YURTDIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLAR 10 MAYISTAN İTİBAREN OY VEREBİLECEKLER

Gümrük kapılarında, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların pasaportlarını göstermek suretiyle oy kullanabileceklerini belirten Korutürk, Türkiyeye giriş ve çıkış yapılan gümrük kapılarında tatil günleri de dahil 24 saat oy kullanılabileceğine dikkat çekti.

Korutürk, açıklamasında hangi gümrük kapılarında oy kullanılabileceğini de açıkladı. Buna göre yurt dışında yaşayan vatandaşların 10 Mayıstan itibaren oy kullanabilecekleri sınır kapıları şöyle:

KARAYOLU GÜMRÜK KAPILARI

-Ağrı İli Doğubeyazıt İlçesinde Gürbulak,

-Artvin İli Hopa İlçesinde Sarp,

-Edirne İli Merkez İlçesinde Kapıkule,

-Edirne İli İpsala İlçesinde İpsala,

-Edirne İli Lalapaşa İlçesinde Hamzabeyli,

-Hatay İli Reyhanlı İlçesinde Cilvegözü,

-Kırklareli İli Merkez İlçesinde Dereköy,

-Şırnak İli Silopi İlçesinde Habur,

HAVA LİMANI GÜMRÜK KAPILARI

-Adana İli Seyhan İlçesinde Şakirpaşa,

-Ankara İli Çubuk İlçesinde Esenboğa,

-Antalya İli Muratpaşa İlçesinde Antalya,

-Eskişehir İli Tepebaşı İlçesinde Eskişehir,

-Gaziantep İli Oğuzeli İlçesinde Gaziantep,

-Hatay İli Merkez İlçesinde Hatay,

-İstanbul İli Bakırköy İlçesinde Atatürk,

-İstanbul İli Pendik İlçesinde Sabiha Gökçen,

-İzmir İli Gaziemir İlçesinde Adnan Menderes,

-Kayseri İli Kocasinan İlçesinde Erkilet,

-Muğla İli Dalaman İlçesinde Dalaman,

-Muğla İli Milas İlçesinde Bodrum-Milas-Güllük,

-Samsun İli Çarşamba İlçesinde Samsun,

-Trabzon İli Merkez İlçesinde Trabzon,

DENİZ LİMANI GÜMRÜK KAPILARI

-Aydın İli Kuşadası İlçesinde Kuşadası,

-İzmir İli Çeşme İlçesinde Çeşme,

-Mersin İli Silifke İlçesinde Taşucu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.