banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

CHP Urfa'da ilk sıra Bucak'ın

Takvim yazarının kaleme aldığı Şanlıurfa'nın CHP listenin birinci sırasında Ahmet Bucak yer alacak. İkinci sıra için de eski HEP'li Feridun Yazar'la görüşüldüğünü yazdı.

İşte Takvim gazetesinden Emin Pazarcı’nın “CHP'de isyan” başlıklı makalesi;

 

 

CHP'de isyan

EMİN PAZARCI 07 Mart 2011
Cuma günkü yazımda, CHP'nin üç büyük ildeki sıkıntılarını yazmıştım. Şimdi de Anadolu'ya bakalım. Önce en çarpıcı iki noktadan başlayalım...
Konya, CHP için kelimenin tam anlamı ile yangın yeri gibi. İl Başkanı Cumhur Koyuncu ve milletvekili Atilla Kart'a bayrak açan örgüt, olağanüstü il kongresi için toplanan imzaların gereğinin yerine getirilmesini bekliyor. Genel Merkez, kongreyi toplamaz ve mahkemelik olunursa, CHP Konya İl Örgütü'nün Türkiye'yi sarsacak sürprizi hazır. Cezaevindeki Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'a davetiye çıkarılacak:
"Konya'dan bağımsız aday ol. CHP örgütü olarak destekleyelim. Atilla Kart'ı sandığa gömüp, seni Meclis'e gönderelim."
Seçim öncesi bir başka sürpriz de Rize'de yaşanıyor. Rize CHP örgütünden Genel Merkez'e bir talep geldi:
- Mesut Yılmaz'ı liste başı yapalım.
Bu talep kabul edilir, Mesut Yılmaz CHP'li olursa, doğal olarak ekibini de yanında görmek isteyecek. Bu durum, CHP'deki liste sıkıntısını daha da büyütecek.
Bu kadarla kalsa iyi...
Eskişehir, Yılmaz Büyükerşen'e bırakıldı.
Antalya'da listeyi Deniz Baykal yapacak. Şanlıurfa için Bucak Ailesi ile anlaşıldı.
Görüşmeleri PM üyesi Turgut Dibek yaptı.
Listenin birinci sırasında Ahmet Bucak yer alacak. İkinci sıra için de eski HEP'li Feridun Yazar'la görüşülüyor.
Hakkari'de, eski belediye başkanı Abdurrahman Keskin'in üzerinde duruluyor.
Van'da Kartal Ailesi ile yürütülen temaslar var.
Bitlis'te ANAP'lı eski bakan Edip Safter Gaydalı aday gösterilmeye çalışılıyor.
Elazığ, Bayburt, Gümüşhane ve Afyon gibi cemaatlerle tarikatların yoğun olduğu illerde ise, Fethullah Gülen'e sıcak mesajlar gönderen Muhammet Çakmak çalışma yapıyor.
CHP içindeki isimler adaylık bekleyedursun, boşluklar birer birer dışarıdan dolduruluyor!

***


Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na gelirken "önseçim" sözü vermişti. Son günlerde ortaya çıkan gelişmeler, bu sözün tutulmayacağını gösteriyor. Kılıçdaroğlu, seçim öncesi en fazla 15 ilde ön seçim yapabilir: "Aydın, Muğla, Samsun, Ordu, Giresun, Artvin, Çanakkale, Denizli, Manisa, Karaman, Tokat, Sivas, Amasya, Çorum ve Niğde."
Oysa, CHP'nin güçlü olduğu Trakya'da da ön seçim bekleniyordu. Ancak, Tekirdağlı Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Kırklarelili PM üyesi Turgut Dibek ön seçimi sıkıntıya sokan isimler. Trakya'da ön seçim yapılırsa, Kılıçdaroğlu'nun bu isimleri Meclis'e taşıması zor.
Bursa, Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kocaeli, Maraş, Balıkesir, Trabzon, Antalya, Zonguldak ve Eskişehir gibi illerde de ön seçim bekleniyordu. Ama yapılamayacak. Çünkü, özellikle Adana, Hatay, Zonguldak, Balıkesir ve Bursa'da ön seçim yapılması halinde muhalifler kazanacak. Kalan illerde de Kılıçdaroğlu dilediği manevraları yapamayacak.
Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan Yardımcıları İzzet Çetin ve Hurşit Güneş, Kocaeli'nden adaylığı düşünüyor.
Bir başka Genel Başkan Yardımcısı Suna Kaleli de Bursa'da birinci sırayı bekliyor.
Buralarda ön seçime gidilmesi halinde üç ismin de liste dışı kalması kaçınılmaz.
CHP'nin zar zor bir milletvekili çıkardığı Bartın, Yalova, Bilecik, Erzincan ve Sinop'ta da ön seçim yapılmayacak. Genel Merkez, buralarda ön seçim yapılması halinde rekabetin kırılma getireceği, bir milletvekilinin de riske gireceği kuşkusunu taşıyor.
Doğu ve Güneydoğu'daki hiçbir ilde de ön seçim düşünülmüyor.

***


Görüldüğü gibi Anadolu'nun durumu da büyük şehirlerden farksız. Aday listeleri belirlenirken Türkiye'nin dört bir yanında ciddi kavgalar yaşanması kaçınılmaz.
Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Önder Sav ekiplerinden kurtulup, CHP'ye kendi damgasını vurmaya çalışırken öylesine açıldı, öylesine dağıldı, CHP'nin geleneksel tabanını o derece rahatsız etti ki...
Şimdi durumu toparlaması çok zor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.